Ľubomír Hudačko Rôzne

IMT Smile sa radujú: O nový zvuk sa postarali majstri v štúdiách, kde nahrávali Beatles!

Najúspešnejší album IMT Smile sa dočkal reedície. Album Valec, na ktorom sú hity ako Ľudia nie sú zlí, či Veselá pesnička bratov Táslerovcov, je kompletne zremastrovaný. O nový zvuk sa postarali majstri v slávnych štúdiách Abbey Road v Londýne, kde svojho času nahrávali aj The Beatles!

Ilustračný obrázok k článku IMT Smile sa radujú: O nový zvuk sa postarali majstri v štúdiách, kde nahrávali Beatles!
Zdroj: Dnes24.sk

Koniec tohto roku jednoznačne patrí kapele IMT Smile. Spolu s veľkolepými predstaveniami s Umeleckým súborom Lúčnica sa rozhodla kapela ešte pred Vianocami potešiť fanúšikov vydaním dnes už kultového albumu Valec, ktorý sa niekoľko rokov nedal nikde oficiálne zohnať.

Publikum spieva aj bez Táslera

„Valec nás v kariére výrazne posunul. Nahrali sme ho za necelý týždeň a obsahuje skladby, ktoré dodnes patria k pevným pilierom našich koncertov. Dalo by sa povedať, že niektoré piesne dokonca zľudoveli. Publikum ich rozpoznáva už po prvých tónoch a vie ich odspievať aj bez mojej pomoci,“ prezradil Ivan Tásler.

Druhý radový album IMT Smile vyšiel 26. októbra 1998. Pred jeho nahratím došlo v kapele k personálnej zmene. Zo skupiny odišla speváčka Katarína Knechtová a bubeník Martin Migaš. Namiesto nich prišiel do IMT Smile spolužiak Mira Táslera a Petra Biča, konzervatorista Tomi Okres.

V reedícii sa bude pokračovať

Na nahrávke sa podieľali aj bubeník Martin Valihora a basgitarista Martin Gašpar. O texty sa postaral dnes už dvorný textár skupiny Vlado Krausz spolu s Ivanom Táslerom. Textársky prispeli aj Daniel Hevier, Robo Hlinka a Stano Čorej.

Prvým singlom z albumu bola skladba Ľudia nie sú zlí, ktorej videoklip nakrútil Tomáš Straka. Tomáš postupne natočil klip aj k Veselej pesničke a k následnému singlu Všetko. V reedícii albumov IMT Smile bude vydavateľstvo pokračovať aj budúci rok. Jednotlivé albumy postupne vyjdú aj na vinylovej platni, ktorých počet bude limitovaný.

foto: Lenka Imrichová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM