Rôzne

Ich práca neunikla pozornosti: Tieto prešovské sestričky sa dočkali prestížnej pocty!

Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek rozdávala prestížne ocenenia. Pozrite si, ktorým prešovským sestričkám sa dostalo pocty v podobe Bieleho srdca.

Ilustračný obrázok k článku Ich práca neunikla pozornosti: Tieto prešovské sestričky sa dočkali prestížnej pocty!
Zdroj: RK SaPA Prešov

Slávnostný seminár pri príležitosti Dňa sestier bol v Prešove spojený s udeľovaním ocenenia Biele srdce na regionálnej úrovni. Seminár organizovala Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek (RK SaPA) v Prešove, ktorá s potešením privítala 140 účastníkov – sestier.

Vyjadrenie uznania

Pozvanie na seminár prijali profesorka Anna Eliášová, ktorá tohto roku získala mimoriadne ocenenie Biele srdce na celonárodnej úrovni, taktiež námestníčka pre ošetrovateľstvo FNsP J. A. Reimana v Prešove Mária Haraksimová a vedúca Regionálneho centra pre sústavné vzdelávanie v Prešove Iveta Michalcová.

„Ocenenie Biele srdce je prestížnym čestným ocenením, ktorým komora vyjadruje svoje uznanie, symbolizuje starostlivosť, poznanie, vedomosti a ľudskosť, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva. Súčasťou je strieborný šperk v tvare srdca – je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti,“ uviedla pre Prešov 24 Alena Dolžová, prezidentka RK SaPA Prešov.

Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek v Prešove tohto roku udelila ocenenie Biele srdce štyrom sestrám v dvoch kategóriách.

Zoznam ocenených

V kategórii sestra z praxe získali ocenenie:

  • Alena Kušnírová – na ocenenie ju nominoval kolektív ORL oddelenia FNsP J. A. Reimana v Prešove
  • Anna Pavlíková – na ocenenie ju nominoval kolektív úrazovej chirurgie FNsP J. A. Reimana v Prešove

V kategórii sestra manažér získali ocenenie:

  • Jožka Gáborová – na ocenenie ju nominovalo oddelenie klinickej hematológie FNsP J. A. Reimana v Prešove
  • Vlasta Baňasová – na ocenenie ju nominovala RK SaPA v Prešove

„V mene regionálnej komory SaPA v Prešove gratulujeme všetkým oceneným sestrám a už teraz sa tešíme na ďalší rok. Poďakovanie taktiež patrí všetkým členom RK SaPA v Prešove, ktoré toto krásne podujatie zorganizovali,“ povedala Alena Dolžová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM