Správy

Ich krásne úsilie neušlo pozornosti: Veľká pocta pre pedagógov z nášho okresu, ocenil ich sám minister!

Ich práca nezostala nepovšimnutá a dostalo sa im veľkej pocty. Pedagógovia z nášho okresu si z rúk ministra školstva Juraja Draxlera prevzali významné ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Ich krásne úsilie neušlo pozornosti: Veľká pocta pre pedagógov z nášho okresu, ocenil ich sám minister!
Zdroj: TASR

Učitelia a pedagogickí zamestnanci si v utorok v Bratislave, pri príležitosti blížiaceho sa Dňa učiteľov (28.3.), prevzali z rúk ministra školstva Juraja Draxlera ocenenia za mimoriadne úspechy vo svojej pedagogickej práci. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 62 učiteľov a pracovníkov v školstve. Pocty sa dočkali aj pedagógovia z Prešovského okresu.

Veľkú medailu sv. Gorazda získala Dr. Jarmila Verbovská z Regionálneho pracoviska Metodicko-pedagogického centra v Prešove za dlhoročné pôsobenie v oblasti odborno-metodického poradenstva a vzdelávania pedagogických a odborných zamestnancov škôl.

Zo základnej školy v Záhradnom v okrese Prešov získal za dlhoročnú pedagogickú prácu, metodickú a publikačnú činnosť ďakovný list Marián Fabian a za úspešnú pedagogickú prácu a starostlivosť o talentovaných žiakov rovnako ďakovný list patrí aj Blanke Bobokovej zo ZŠ na Nám. kpt. Nálepku v Drienove, v okrese Prešov.

Ako uviedol vo svojom príhovore Draxler, dobrý učiteľ sa vie s dieťaťom a mladým človekom rozprávať, vie mu načúvať. „Vie mu dať ambície, nádej a povzbudenie, že si bude vedieť nájsť cestu vo veľkom svete,“ povedal pred ocenenými učiteľmi šéf rezortu školstva.

Medaily sv. Gorazda udeľujú ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života od roku 1999. Dostávajú ich tí, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov. Ide o najvyšší stupeň ocenenia v rezorte školstva.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM