Správy

Hurá, prázdniny! Vysvedčenia si v Prešove prevzalo viac ako 7 000 žiakov

Viac ako 7 000 detí z 13 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov si prevzalo vysvedčenia a čaká ich leto. Na poriadok v tento deň dbá aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Hurá, prázdniny! Vysvedčenia si v Prešove prevzalo viac ako 7 000 žiakov
Zdroj: TASR

Medzi žiakmi, ktorí si prevzali vysvedčenia bolo aj 848 prvákov. Zároveň sa so školou rozlúčilo 697 deviatakov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Aby sa posledný školský deň nezačal pre niektoré deti dopravnou nehodou, príslušníci mestskej a štátnej polície posilnili pri školách hliadkovú činnosť. „Budeme dbať na to, aby deti, ktoré v istej radosti a eufórii končia školský rok, dodržiavali potrebné pravidlá,“ uviedol náčelník Mestskej polície v Prešove Ján Andrejko. Rovnako posilnené hliadky budú aj na križovatkách, kde je najväčšia frekvencia pohybu detí.

Prečítajte si tiež: Už teraz si zapíšte do kalendárov: Top 10 akcií v Prešove počas letných prázdnin

Na prázdniny sa teší aj 2614 prešovských škôlkarov, ktorí navštevujú 20 predškolských zariadení. Napriek čerpaniu dovoleniek zo strany personálu, počas ôsmich týždňov sú prešovské materské školy pripravené postarať sa o deti. Od 4. júla do 26. augusta budú v prevádzke vždy najmenej tri materské školy v rôznych mestských častiach, aby rodičia mali možnosť najvhodnejšieho výberu. Od 29. augusta už budú všetky materské školy v plnej prevádzke.

Prečítajte si tiež: Odmena za vysvedčenie: Čo je účinnejšie ako peniaze a bitka?

Rodičov poteší aj informácia, že platby sa nemenia a zostávajú na úrovni predošlých rokov. Mesto spravuje 13 základných škôl, 20 materských škôl, tri základné umelecké školy a jedno centrum voľného času (CVČ). Počas prázdnin ABC – CVČ ponúka vo svojich priestoroch pre školopovinné deti štyri turnusy prímestského tábora a jeden týždenný pobytový tábor mimo mesta.

Pozrite sa, ako vyzeral koniec školského roka v iných regiónoch Slovenska

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM