Tomáš Šuhajda Rôzne

Hudobníci založili originálnu kapelu: Hrajú hardcore vo východniarčine!

Toto vaše uši ešte nepočuli! Tvrdá hardcore muzika s textami vo východniarčine. Za originálnym projektom sa skrýva partička hudobníkov z východu.

Ilustračný obrázok k článku Hudobníci založili originálnu kapelu: Hrajú hardcore vo východniarčine!
Zdroj: YouTube.com

Hardcore. Štýl, ktorý vznikol v 80. rokoch v Amerike. Eastcore. Takto si pomenovala svoj vlastný štýl partia z Humenného, ktorá dala dokopy kapelu s názvom Papundekeľ Never Dies.

A čo je teda ten Eastcore? Ako vysvetľujú členovia kapely, ide o hardcore, ale s textami vo východniarčine. Kapela často využíva vo svojich textoch aj rôzne slovné hračky, a to spojením anglického jazyka s už spomínaným východoslovenským dialektom.

„To si nikto presne nepamätá,“ zareagoval na otázku o dátume vzniku kapely Miro, ktorý sedí za bicími a ktorého mnohí Humenčania poznajú aj z iného hudobného projektu, z kapely .STEPASIDE. Ako však doplnil, odhadujú to na roky 2007 či 2008, s aktuálnym názvom fungujú od roku 2013. Frontmanom a spevákom Papundekľu je Pišta, na gitaru hrá Juraj a na basgitaru Hivar. Špecialitkou kapely je, že niektorí jej členovia hrávajú z recesie určité piesne v maskách zvierat a symbolom kapely je zase plynová maska, ktorá sa sem tam objaví aj v publiku na tvárach fanúšikov.

Svetlo sveta uzrel v týchto dňoch krátky 7-minútový dokument práve o tejto kapele. Natočili ho v rámci vysokoškolského projektu Pavol Sivák , ktorý sa postaral o námet a scenár a Vladimír Babík. Ten mal pod palcom kameru a strih. Dokument je kombináciou záberov z koncertu a rozhovorov s členmi kapely. Pozrite si ho.

Papundekeľ Never Dies - dokument
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM