Ľubomír Hudačko Rôzne

Hudobníci v Prešove vzdali hold pre Jána a Martinu: FOTO+VIDEO z veľkého koncertu

V nedeľu podvečer sa v Prešove na námestí opäť zišli tisícky ľudí, tentoraz Jánovi a Martine vzdali úctu hudobníci od Prešova až po Českú republiku.

Ilustračný obrázok k článku Hudobníci v Prešove vzdali hold pre Jána a Martinu: FOTO+VIDEO z veľkého koncertu
24
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Kiežby sa podobné koncerty ani nemuseli organizovať. Na Slovensku však už niekoľko týždňov rezonuje vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Úctu a hold im vzdali v nedeľu podvečer na prešovskom námestí hudobníci od Prešova až po Českú republiku.

Česť ich pamiatke

Zúčastnili sa ho známe mená z oblasti kultúry ako Katka Koščová, Komajota, Akustika, Ján Bogdan, Erik Jámbor, Martin Jeriga, Karpatské chrbáty, Edo Klena, Fúzy múzy, David Kollar, Braňo Jobus, Michael Kocáb, Bez ladu a skladu a Chiki liki tu a. Na záver zaspieval aj súbor Gregos z obce Gregorovce, odkiaľ pochádzala zavraždená Martina a na pódiu pred dav predstúpila aj jej mama Zlatica: „Verím, že ich obeť nebola márna. Česť ich pamiatke!“ povedala a neskôr dav poslal pre dvojicu dlhotrvajúci potlesk.

Prešovčania vyšli do ulíc: Spomienkový koncert pre Jána a Martinu
2
Galéria

Niekoľko pôsobivých slov predniesli aj hudobníci na pódiu, od Martina Jerigu zaznela rečnícka otázka, či "museli zomrieť dvaja mladí ľudia, aby sme sa zaktivizovali?, Katka Koščová má pre zmenu doma trojmesačnú dcéru a dala najavo, že dianie v krajine jej nie je ľahostajné.

Kocáb o nádeji

„Prišla som, aby aj ona a aj my všetci sme sa mali lepšie. Mali by sme si viac všímať samých seba a mali by sme byť aktívnejší občania,“ hovorila pred davom. S kapelou Bez ladu a skladu sa publiku prihovoril aj Michal Kaščák. „Som veľmi nerád, že tu dnes musíme byť, ale teší ma, že vás tu prišlo toľko. Pre túto krajinu je smrť dvoch mladých ľudí obrovská tragédia,“ povedal. Z Prahy sa na prešovský koncert dostavil Michael Kocáb, ktorý sa nechal počuť, že smrť dvoch ľudí snáď nebola zbytočná a je veľká nádej, že sa veci pohnú k lepšiemu. „Máte veľkú šancu, že sa míľovými krokmi posuniete dopredu,“ dodal známy hudobník. Aj týmto spôsobom si Prešovčania a hudobníci na pódiu uctili pamiatku dvoch vyhasnutých mladých životov. Viac v našich galériách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Prešovský koncert za Jána a Martinu: Ľudia a hudobníci im vzdali hold
24
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM