Ľubomír Hudačko Samospráva

Horúčavy v Prešove: Môžeme sa kúpať v mestských fontánach, alebo nám hrozí pokuta?

Akékoľvek osvieženie padne v aktuálnom období viac, ako na úrodnú pôdu. V centre mesta je možnosť využiť na to napríklad mestské fontány. Zisťovali sme, či sa bez ujmy v našej peňaženke dá v nich aj okúpať.

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy v Prešove: Môžeme sa kúpať v mestských fontánach, alebo nám hrozí pokuta?
Zdroj: Webnoviny.sk

Nadšencov kúpania pred očami verejnosti však nepotešíme. Osviežiť sa takýmto spôsobom musia radšej vo svojom provizórnom bazéne, ako vo fontáne. Alebo vôbec.

Ani kúpať ani prať

Hovorkyňa radnice Veronik Kmetóny-Gazdová nám potvrdila, že polícia kúpačov v meste tolerovať nebude: „Kúpanie vo fontánach v Prešove je podľa VZN 6/2010 o verejnom poriadku a čistote v meste zakázané,“ uviedla.

Podľa nej musí Mestská polícia riešiť takéto prípady každý rok. Dozvedeli sme sa aj jednu perličku. Minulý víkend sa jedna žena rozhodla, že vo fontáne bude prať.

Pokutu za osvieženie nedostanete

MsP však v takýchto horúčavách nevydáva pokuty za to, ak sa vodou z fontán niekto ochladí, alebo osvieži. Okrem estetického plnia aj účel zvlhčovača a ionizátora ovzdušia.

„V prípade, že sa však občan doslova kúpe, alebo ako spomínaná žena, perie, môžu príslušníci MsP uložiť pokutu do výšky 33 eur,“ dodala Kmetóny-Gazdová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM