Peter Handzuš Hokej

Hokejistky odštartovali novú sezónu. Šarišanka aj Poprad potrebujú doplniť káder

Popradské líšky majú za sebou zápas úvodného kola 1. ligy žien. V tomto ročníku sa predstaví len päť ženských družstiev. Tímom z východu - Popradu, Prešovu a Spišskej Novej Vsi bude sekundovať ešte Zvolen a Petržalka. V lige sa naopak neobjavia Topoľčany.

Ilustračný obrázok k článku Hokejistky odštartovali novú sezónu. Šarišanka aj Poprad potrebujú doplniť káder
Zdroj: Dnes24.sk

Po Martine a Banskej Bystrici je to ďalšie mesto, ktoré sa vytratilo z mapy slovenského ženského hokeja. Súčasné ligové tímy majú problém naplniť hráčsku lavičku. Veľa dievčat pred začiatkom tejto sezóny odišlo do nového klubu, ktorý vznikol v Bratislave ako projekt ŠKP.

Popradu aj Prešovu chýbajú hráčky

Prešovčanky nastúpili v Poprade bez viecero hráčok z minulej sezóny. „Vznik klubu ŠKP v Bratislave sa nás dotkol tak, že keď som sa tam bol pozrieť na tréning, narátal som sedem našich hráčok z minulého roka. To je vlastne polovica tímu. Polovica tímu ostala a s polovicou začínáme odznova. Takže nás sa to dotklo dosť,“ povedal po zápase v Poprade tréner Šarišanky Jaroslav Baláž.

Situácia nie je ružová ani v Poprade. Nedostatok hráčok sa týka aj klubu, ktorý sa budúci mesiac predstaví v Lige majstrov. „Situácia na Slovensku je taká, aká je. Vznikol nový projekt ŠKP. Je tam veľa dievčat aj z nášho klubu,“ konštatoval asistent trénera ŽHK Poprad Ivan Bednár.

Klub musel riešiť odchod viacerých hráčok aj tak, že oslovil hokejistky, ktoré sa rozhodli po skončení minulej sezóny zavesiť korčule na klinec. V úvodnom zápase sa tak objavili aj hráčky Džurňáková a Országová. „Museli sme tieto dievčatá osloviť a doplniť káder. Je pred nami Liga majstrov, skupina je hrateľná a dá sa z nej postúpiť,“ odpovedal Bednár na otázku, prečo si tieto hokejistky opäť obliekli popradský dres.

Popradčanky by chceli prvýkrát v histórii postúpiť zo skupiny a považujú to za hlavný cieľ pre túto sezónu. „Z minulého roku, z tímu, ktorý získal majstrovský titul, nám ale aj tak chýba dvanásť dievčat,“ skonštatoval na záver Bednár.

Povedali po zápase

Jaroslav Baláž (tréner ŽHK 2000 Šarišanka Prešov): „Bol to prvý zápas sezóny a myslím, že Poprad zaslúžene vyhral. Bol lepším tímom a my sme len bojovali. V závere sme mohli zápas zdramatizovať, ak by sa nám podarilo skórovať, ale ešte raz hovorím, Poprad si zaslúžil vyhrať.“

Ivan Bednár (asistent trénera ŽHK Poprad): „Tento zápas, ako aj všetky najbližšie zápasy, berieme ako prípravu na Ligu majstrov. Samozrejme začala liga a tieto zápasy tak aj berieme, ale naše tréningy sú trocha inak zamerané a chceme, aby forma gradovala práve na Ankaru. Zápas hodnotím z našej strany ako dobrý. Naše dievčatá, aj bez vylúčenej Čulíkovej, keď sme museli stiahnuť hru len na dva útoky, dokázali, že kondičku majú v nohách. Od druhej tretiny bolo vidieť, že sme lepším tímom, už len z pohľadu kondície. Máme viac nakorčuľované a Prešov sa v podstate len bránil, čakal na presilovky a náhodné protiútoky.“

ŽHK Poprad – ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) Góly: Staroňová, Obercianová, Džurňáková – Fortunová

ŽHK Poprad: Országová, Voščeková, Krivjanská, Obercianová, Drdáková, Danková, Kováčiková, Čulíková, Gorecká, Šulíková, Džurňáková, Staroňová, Lambert

ŽHK 2000 Šarišanka Prešov: Paľová, Stašová, Štofaníková S., Maskaľová, Sabolčinová, Fortunová, Čorňarová, Šimková, Čarnoká, Mišková, Stašová, Štofaníková J., Maršalová, Kvaková

Foto: Lenka Balážová

ŽHK Poprad - ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 3:1
26
Galéria
ŽHK Poprad - ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 3:1
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM