Hokej

Hokejisti stále s výbornými výkonmi: Upevnili si líderskú priečku päťkou pre Martin

Nepopulárny výsledok pre zdolaného, ale pohodlné víťazstvo pre favorita. Také bolo ďalšie kolo I. hokejovej ligy, kde Prešov zdolal Martin "B" 5:0.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti stále s výbornými výkonmi: Upevnili si líderskú priečku päťkou pre Martin
Zdroj: Dnes24.sk

Výhra 5:0 nad Martinom hovorí za všetko, líder z Prešova si však nič iné ako 3 body nemohol pripustiť, bol totiž v dueli obrovským favoritom.

Dôležité veci sa diali už v prvej tretine, keď si Prešovčania vytvorili trojgólový náskok. Dobrý výkon brankára súpera zaistil ešte celkom mierny výsledok, inak by to bolo pre outsidera ešte horšie. Kvality domáceho tímu sa prejavovali od začiatku zápasu, keď predstavoval hrozbu každým útokom. V 7. minúte otvoril skóre po neprehľadnej situácii Kokavec. O necelú minútu zvýšil na 2:0 po peknej kombinácii Jokeľ. Tučniaci potom poľavili v hre a až na šancu Kokavca nemali vážnejšie príležitosti. Martin sa dostával do útočného pásma len veľmi sporadicky. Tretí gól pridal v presilovke vďaka výbornej práci Obšuta útočník Chalupa.

Druhá tretina začala presilovkou Šarišanov, šancu mal skúsený Obšut. Aj preto prišiel ďalší gól až v 32. minúte a vsietil ho Šimčák, pričom na gól sa čakalo následne až do poslednej tretiny. Tempo hry opadlo, ale Prešov mal všetko vo svojich rukách. Hostia si nevedeli rady, ale výsledok sa dlho nemenil. Na 5:0 upravil v poslednej sekunde Obšut a tak sa šlo do kabín za jednoznačného stavu. Ďalší duel bude pre Tučniakov opäť zaujímavý, veď sa stretne vo východniarskom derby so Spišskou Novou Vsou.

HC Prešov Penguins – MHC Martin B 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

  • Góly: 7. Kokavec, 8. Jokeľ (Šimčák, Abdul), 20. Chalupa (Obšut), 32. Šimčák (Jokeľ), 60. Obšut (Prokop)
  • Prešov: Gavalier – Novický, Obšut, Valečko, Cvengroš, Šaršok, Hopkovič, Macko, Madový – Chalupa, Prokop, Kokavec – Abdul, Šimčák, Jokeľ – Bylina, Pulščák, Mikolášek – Ferenc.
  • Martin B: Orčík – Jendroľ, Štrbák, Fabian, Burzík, Šmondrk, Lednický, Havran – Brveník, Škokor, Zámečník – Rudzan,, Babka, Simon – Rešetár, Barto, Bednarčík.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné/Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM