Hokej

Hokejisti Prešova sa usadili na špici: Skúsený borec však tvrdí, ostaňme pri zemi!

V Prešove panuje s doterajšími výsledkami spokojnosť, z ôsmich stretnutí vyhrali koňare šesť a prvoligová tabuľka im prisúdila tretie miesto. Viac z kuchyne hokejistov prezradil skúsený Ľubomír Caban.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Prešova sa usadili na špici: Skúsený borec však tvrdí, ostaňme pri zemi!
Zdroj: Dnes24.sk

Veľkou slabinou prešovských hokejistov sú presilové hry. Od začiatku sezóny ich odohrali neúrekom, no len minimum z nich dokázali využiť. Šťastena sa však naklonila na ich stranu a práve Caban rozhodol o tom, že Šarišania natiahli víťaznú šnúru na štyri zápasy.

“Vyhrali sme niekoľko zápasov, no keďže Senica mala slabšie výsledky, asi si niektorí z nás mysleli, že to bude jednoznačná záležitosť. Predpoveď sa nenaplnila, náš tím je mladý a musí na sebe ešte veľa popracovať. Nemôžeme si dovoliť podceniť žiadneho súpera,” skonštatoval na margo nevýrazného začiatku. “Aj teraz nás podržal skvelý brankár Riečický, môžeme mu poďakovať, pretože stále nás vie podržať a je veľkou oporou mužstva,” adresoval slová chvály prešovskej jednotke.

Hokejista, ktorý na Slovensku obliekal dresy Bardejova, Košíc či Martina je už druhú sezónu hráčom druholigového mužstva MHK Bemaco Humenné. Vedenie tímu spod Vihorlatu sa dohodlo s Prešovčanmi na jeho striedavých štartoch, ktoré v plnej miere využíva. “Tréner apeluje hlavne na hernú disciplínu, aby sme nelietali bezhlavo po ľade, hrali kompaktný hokej a strážili si svoje pozície,” vyjadril súhlas s koučom center štvrtej formácie.

V centre Šariša je medzi partiou mladých hokejistov, ktorá je doplnená o skúsených borcov. “Máme mladé mužstvo, ako som už spomenul, stále je čo zlepšovať, chlapci musia na sebe makať, majú pred sebou ešte veľa driny.” V kabíne patrí k skúseným harcovníkom, aj preto je jeho úlohou byť vodcom pre mladších hokejistov. “Stále ich je nutné držať pri zemi, prízvukovať im, aby si držali svoje pozície a šli do zápasu s maximálnym nasadením. To sú základné veci, ktoré musia chlapci robiť. Pomocou nich sa budú len a len zlepšovať,” povedal na záver Ľubomír Caban.

Text: Lukáš Rusňák/PHK

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM