Ľubomír Hudačko Hokej

Hokejisti Prešova sa prepracovali na druhé miesto: Na lídra strácame už len 2 body

Pozitívne správy plynú z prešovskej kabíny. Naši hokejisti sú na druhom mieste a ťahajú sériu piatich výhier za sebou. A na lídra strácajú len dva body.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Prešova sa prepracovali na druhé miesto: Na lídra strácame už len 2 body
Zdroj: Vlado Salzer

Naposledy sa štefanské kolo skončilo jasným výsledkom pre tučniakov. Tí si doma poradili s béčkom Martina pomerom 5:2. Duel pritom začal zaujímavo na každej strane, keďže hostia mali presilovku už po pár minútach.

Využiť sa im ju ale nepodarilo, naopak, Prešovčania išli do vedenia po piatich minútach zásluhou Abdula – 1:0. Odpoveď hostí netrvala dlho, pretože parádnou ranou vyrovnal Jendroľ a začínalo sa odznova – 1:1. Martinčania dobre bránili a dokonca mohli ísť po štvrťhodine hry do vedenia, veľkú možnosť ale spálil Poliaček. Len do konštrukcie brány pre zmenu mieril Šimčák a aj preto sa prvá tretina skončila zmierlivo.

Po prestávke sa viac darilo prešovským tučniakom, pretože brankára hostí prekonal Šaršok gólom na 2:1. Každý z tímov vedel, o čo sa hrá a podriadil tomu aj svoju hru. Favorit stretnutia pokračoval v aktívnej hre, čo dokumentovl Pulščák tretím gólom do siete Martina. Definitívne rozhodnutia padlo v 27. minúte, pretože Šimčák zvýšil už na 4:1.

Zdalo sa, že Cvengrošov gól na 5:1 bude poslednou bodkou v zápase, no hostia ete znížili gólom na 5:2 v podaní Babku. Výsledok už ostal v platnosti a znamená to, že Prešovčania okupujú skvelé druhé miesto. Po zápase so Spišskou Novou Vsou na ich ľad môžu byť dokonca aj prví, keďže manko na lídra z Detvy je len dvojbodové. Posledný domáci duel odohrá Prešov proti Trnave deň pred Silvestrom.

HC Prešov Penguins – MHC Martin B 5:2 (1:1, 4:1, 0:0)

  • Góly: 5. Abdul (Šimčák, L. Hopkovič), 23. Šaršok (Mikolášek, Bylina), 25. Pulščák (Novický, Mikolášek), 27. Šimčák (Abdul, Jokeľ), 33. Cvengroš (Valečko, Jokeľ) – 5. Jendroľ (Poliaček), 33. Babka (Šalka, Ferleťák)
  • Prešov: Švihálek – Hopkovič, Krčula, Cvengroš, Valečko, Šaršok, Novický, Madový – M. Kokavec, J. Prokop, Chalupa – Jokeľ, Šimčák, Abdul – Mikolášek, Pulščák, Bylina – P. Horvath, Kivader, Duplinský – Ferenc.
  • Martin B: Orčík – Šmondrk, D. Jendroľ, I. Štrbák, Vyskoč, T. Kozák, Harvan – Poliaček, Jurášek, Rudzan – Ferleťák, D. Babka ml., Mi. Šalka – Simon, Bednarčík, Brveník – Škokor.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM