Ľubomír Hudačko Hokej

Hokejisti Prešova sa postarali o pretrhnutie šnúry súpera: Ambicióznu dvadsiatku zdolali a sú na druhej priečke!

Máme za sebou ďalší skvelý zápas plný napätia so šťastným koncom. Prešov porazil ako prvý tím v 1. lige reprezentáciu do 20 rokov a posúva sa na druhé miesto tabuľky. Stalo sa tak po dramatickom priebehu, veď hostia vyhrávali v Prešove aj o dva góly, no napokon vyhrali Tučniaci 6:4.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Prešova sa postarali o pretrhnutie šnúry súpera: Ambicióznu dvadsiatku zdolali a sú na druhej priečke!
Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove začali domáci aktívne, pribrzdili ich ale vylúčenia v 3. a 4. minúte, počas presilovky o dvoch hráčov mal najväčšiu šancu dvadsiatky Milý.

Po chybe Prešova otvoril skóre Koch. Veľkú šancu mal Jakub Sukeľ, no Marton vytiahol parádny zákrok hokejkou. V 19. minúte sa po nešťastnom teči prešovského obrancu dostali hostia do vedenia o dva góly. Do úvodu druhého dejstva si domáci preniesli presilovku, ktorú využil po peknej kombinácii Ľuboš Fajčák – 1:2. V 26. minúte mal veľkú šancu vyrovnať Halás, no netrafil bránku.

V 29. minúte naopak zvýšil náskok dvadsiatky Jakub Tatár – 1:3. V 33. minúte dostal peknú prihrávku od Novického Halás a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 2:3. Odpoveď mohla prísť okamžite, no Marton sa proti Holešinskému vyznamenal. Zápas začal byť nervózny, Briják penil po diskutabilnom faule, neskôr sa strhla menšia mela. V 38. minúte netrafil prázdnu bránu Halás, no o minútu a 20 sekúnd už úspešne prekonal Škovráneka tvrdou ranou Novický – 3:3.

V tretej tretine sa bojovalo o každý kúsok ľadu. V 49. minúte išla dvadsiatka do prečíslenia, Hrušík sa rozhodol vystreliť sám, Marton bol ale pozorný. Onedlho na to vyzval Fajčáka na skórovanie Chalupa, no brankár Škovránek bol úspešnejší. V 53. minúte pri vylúčení Hrušíka namieril presne do horného rohu brány Tibor Tartaľ, Prešov prvýkrát v zápase viedol – 4:3. Po góle si Igor Halás vybojoval trestné strieľanie, v ktorom dal blafák, no brankár ho prečítal.

Do nájazdu sa dostal v 53. minúte aj Holešinský a rozhodca znova nariadil trestné strieľanie, no ani on ho nepremenil. Po spornom zákroku v 54. minúte v útočnom pásme Prešova sa nevylučovalo a z brejku vyrovnal Sukeľ – 4:4. Tučniaci sa dostali do brejku, Prokop našiel pri tyčke Juraja Dancsáka a ten puk dvihol ukážkovo ponad betón gólmana – 5:4. Vyrovnať mohol vzápätí Surový, no Marton parádne zasiahol. Päťdesiat sekúnd pred záverečnou sirénou namieril do hornej tyče Šechný, následne skúsili mladíci aj hru vabank, v ktorej poistil domáce víťazstvo Dancsák na 6:4. Prešov tak prerušil sériu troch výhier mladíkov za sebou a poskočil na druhé miesto.

HC Penguins Prešov – HK Orange 20 6:4

  • Góly: 22. Fajčák (Šechný, Kihoon), 33. Halás (Novický), 39. Novický, 53. Tartaľ (Prokop), 58. Dancsák (Prokop, Nitriansky), 60. Dancsák (Kohutiar) – 9. Koch (Sádecký), 19. Tatár (Galis, Moravčík), 29. Tatár, 55. M.Sukeľ (Briestenský) – Diváci: 362
  • Prešov: Marton – Kihoon, Obšut, Novický, Tkáč, Briják, Valentín, Tartaľ, Nitriansky – Fajčák, Šechný, Chalupa – Halás, Kivader, Kohutiar – Dancsák, Prokop, Potoček – Horvath, Horvát, Ferenc.

Čítajte tiež:

Prešovská hokejbalová liga sa hrala aj v neutíchajúcom lejaku: Koňare dostali zase debakel, tentoraz tucet!

text HC Prešov Penguins, foto: Vlado Salzer

Druhé miesto pre prešovských hokejistov: Dvadsiatku zdolali 6:4
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM