Ľubomír Hudačko Hokej

Hokejisti Prešova majú sezónu ako hrom: Je však cieľom aj postup do extraligy?

Hokejisti zo Šariša vyhrali základnú časť. Vedenie HC Prešov Penguins však reaguje na množiace sa otázky, či je vôbec cieľom aj postup do extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Prešova majú sezónu ako hrom: Je však cieľom aj postup do extraligy?
Zdroj: HC Prešov Penguins

V Prešove sa v ostatných týždňoch vytvoril hokejový ošiaľ, ktorý však podľa stanoviska vedenia HC Prešov Penguins začal vytvárať aj dohady o tom, či tu je vôbec túžba po postupe do extraligy.

Postup chcú

„Divákom chceme robiť radosť našou hrou. Dostávame otázky, či tu bude alebo nebude extraliga. Chceme postup, ak sa nám to ale nepodarí, nebude to znamenať, že naša práca nemá zmysel. Pôjdeme ďalej a budeme sa stále snažiť robiť kvalitnú prácu,“ uvádza sa v odpovedi na margo otázok.

Ako ďalej vedenie klubu informuje, postup do extraligy sa prijme s radosťou, bude to však čerešnička na torte. Finančne totiž extraliga nie je v konečnom zúčtovaní oveľa náročnejšia od 1. ligy. „Náš rozpočet sa v tejto sezóne pohybuje okolo 250 000 eur. Aj tie peniaze je potrebné odniekiaľ získať. Extraliga prináša viac sponzorov a divácky záujem, čo znamená aj vyšší príjem. Nižšia súťaž, ale obnáša takmer rovnakú porciu zápasov a výdavky na cestovné sú preto podobné. Našim fanúšikom chceme povedať, že nie je dôležité, kde až sa naše mužstvo tento rok dostane, podstatná je koncepčná práca v klube,“ uviedol klub.

Hráči sa teraz dostávajú pod tlak, hoci potrebujú mať voľné ruky, aby hrali s radosťou. Klub však pracuje naplno a uvidí, aké budú výsledky.

Okolo 50 000 eur

„Tým, že sme sa dostali až na 1. miesto a dokázali porážať Michalovce či Detvu, máme aj na to, aby sme hrali v baráži vyrovnané zápasy s extraligistami. Sme s chlapcami spokojní, veríme všetkým, ktorí tu sú a chceme ich uistiť, že nikto z tohto tímu nepôjde preč,“ tvrdí vedenie klubu pre hcpresovpengu­ins.sk.

Ak by sa Prešovu podarilo postúpiť, vedenie pripúšťa zmeny na štadióne. „Nemáme kamerový systém, ktorý je potrebný už na prípadnú baráž. Taktiež vybavenie šatní nie je stále na extraligovej úrovni. Museli by sme vytvoriť videomiestnosť či zlepšiť press miestnosť pre novinárov. Počítame, že do štadióna potrebujeme investovať okolo 50 000 eur. Napriek tomu chceme do toho ísť,“ zakončil dôležité informácie pre fanúšikov klub HC Prešov Penguins.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM