Hokej

Hokejisti Prešov Penguins a ich súboj na Spiši: Naoko rozhodnutý duel bol napokon drámou až do konca!

Bojovali o ďalšie body do vrecka, no bola to fuška. Prešovskí hokejisti svojich fanúšikov napínali do poslednej chvíle. Cestovali na ľad Spišskej Novej Vsi a po sľubnom vedení 4:1 sa zdal byť zápas rozhodnutý. Domáci však znížili a duel poriadne zdramatizovali. Kto sa nakoniec tešil z víťazstva?

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Prešov Penguins a ich súboj na Spiši: Naoko rozhodnutý duel bol napokon drámou až do konca!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešov začal zápas opatrne, prvú šancu si vytvoril domáci Findura, ale mieril len do betónov Martona. V 10. minúte bola snaha Spišiakov korunovaná úvodným gólom, prvý pokus Hamráčeka ešte Marton vyrazil, no na dorážku Jakuba Lesňáka už bol prikrátky.

Zdalo sa, že kríza bude pokračovať

Keď v 11. minúte dostali domáci aj možnosť presilovej hry, zdalo sa, že prešovská herná kríza bude pokračovať. No zdanie klamalo, v početnej nevýhode napokon hostia vyrovnali, Kohutiar poslal do úniku Halása a ten sa tvrdou ranou nemýlil. Prešov vyčkával na svoje šance, v 15. minúte sa dostal do dobrej pozície Igor Halás a hráč nosiaci striebornú prilbu poslal svoj tím do vedenia. V poslednej minúte prvého dejstva zvýšil náskok „tučniakov“ po rýchlom brejku mladý Peter Horváth.

V úvode druhej dvadsaťminútovky vychytal Surák vo veľkej šanci Šechného. Prešov mal k dispozícii tri presilovky, počas ktorých zahodil veľké šance Obšut, Šechný aj Tkáč. Až na konci 39. minúty sa podarilo prekonať brankára Suráka Jurajovi Dancsákovi, Prešov viedol o tri góly a mohol pokojne dohrať tretinu. Lenže v jej úplnom závere prišiel prešovský skrat, najprv upravil na 2:4 Jakub Lesňák a päť sekúnd pred druhou sirénou znížil na rozdielou gólu delovkou od modrej ten istý hráč, ktorý tak oslavoval hetrik.

Dráma až do posledných minút

Spišská Nová Ves začala poslednú tretinu aktívne, najprv sa však v neprehľadnej situácii zorientoval najlepšie Marton a následne Lesňákovi v dobrej šanci skĺzol puk z hokejky. V 48. minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Valentín, počas jeho trestu dostal dobrý puk na hokejku Koky, no jeho zakončeniu chýbal dôraz. Domáci vrhli všetky sily do útoku, Prešovu sa tak otvoril priestor na rýchle brejky, o osude stretnutia mohol v 55. minúte rozhodnúť Kivader, no nastrelil len Suráka.

V 57. minúte dostal dvojminútový trest Fajčák, čím ponúkol domácim veľkú šancu na vyrovnanie. Lenže to neprišlo a Prešov po uplynutí fajčákovho trestu zvýšil svoj náskok gólom Juraja Dancsáka. Spišiaci sa ešte pokúsili zdramatizovať stretnutie záverečnou powerplay, v ktorej spečatil víťazstvo hostí Roman Kohutiar.

HK Spišská Nová Ves – HC Prešov Penguins 3:6

  • Góly: 10. Lesňák (Hamráček), 40. Lesňák (Giľák, Hamráček), 40. Lesňák (Bdžoch, Cvengroš) – 13. Halás (Kohutiar, Marton), 15. Halás (Obšut, Kohutiar), 20. P. Horváth (Prokop, Ferenc), 39. Dancsák (Obšut, Fajčák), 59. Dancsák (Prokop, Šechný), 60. Kohutiar (Halás, Šechný)
  • Diváci: 310

Spišská Nová Ves: Surák – Cvengroš, Findura, Hrubý, Janovčík, Kyčák, M. Findura, Giľák, Hamráček, Ištocy, Koky, Lapšanský, Lesňák, Ludányi, Môcik, Piják, Puchovský, Smotrila, Medvec, Chmeľ

Prešov: Marton – Pitka, Duplinský, Novický, Obšut, Tartaľ, Fajčák, Ferenc, Halás, Horváth, Kovader, Kohutiar, Prokop, Pulščák, Šándor, Šechný, Dancsák, Nitriansky

Môže vás zaujímať:

Futsalisti v druhom zápase sezóny už úspešní: Rivala z Bratislavy rozniesli sedmičkou!

text: Lukáš Rusňák/HC Prešov Penguins, foto: ilustračné/Vla­do Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM