Ľubomír Hudačko Hokej

Hokejisti dupli na plyn a sú tretí: Prešovčania majú zatiaľ aj druhú najlepšiu obranu!

Sľubnými výkonmi lákajú fanúšikov opäť do arény. Prešovskí hokejisti sa dotali na priebežnú tretiu priečku a obranu majú po Bardejove najlepšiu. Naposledy nedali šancu Liptovskému Mikulášu, čím v kabíne vytvárajú stále väčšiu pohodu.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti dupli na plyn a sú tretí: Prešovčania majú zatiaľ aj druhú najlepšiu obranu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Úvod zápasu priniesol vyrovnaný hokej. Prvú vážnu príležitosť na otvorenie skóre mal Igor Jaroš, ten dostal prihrávku od Tomčáka pred odkrytú bránu, trafil z uhla ale len bočnú sieť.

Pol minúty pred sirénou gól

Hostia sa nenechali zahanbiť a niekoľkokrát mohli ísť do vedenia. V presilovke si zverenci trénera Horvátha vytvorili tlak, Bartík ale ani na dvakrát neskóroval. Nakoniec sa domácemu celku predsa len podarilo dostať do vedenia, 26 sekúnd pred prvou sirénou našiel Kivader ukážkovo pred bránkoviskom kapitána Pavlovského a ten zakončil do horného rohu brány k bližšej tyči.

V druhej už po 40 sekundách sa mohol tešiť Pekarčík, jeho dorážka vlastnej strely síce brankára Hollého prekonala, nakoniec ale skončila na tyčke, mladý útočník aspoň vybojoval presilovku. V nej Hájnik strieľal do protipohybu, brankár ale z posledných síl dokázal vyraziť puk. Prešov hral potom takmer minútu v presile o dvoch mužov, v momente, keď už hosťujúci Holiga prišiel na ľad vystrelil tvrdú ranu Vladimír Sabol, pred Hollým tečoval puk Michal Kivader a ICE Aréna druhýkrát jasala.

Tréner vyzdvihol výkon brankára

Poslednú tretinu otvoril neuveriteľný zákrok Dominika Riečického, ktorý semafórom zmazal Filipa Oravca. Časté fauly avšak ponúkli hráčom MHk 32 niekoľko možností na zníženie, tí sa snažili často posielať puky cez zhluk tiel, Riečický ale v zápase videl aj to, čo sa snáď nedalo. Dve minúty pred koncom zápasu tréner Horváth odvolal brankára a od kontaktného gólu nemali Liptáci ďaleko, Juraj Kuric dostal puk pred prázdnu bránu a z dvoch metroch nedal to, čo sa snáď ani nedať nedalo.

Ján Vodila (tréner PHK 3b Prešov): “Potrebovali sme vyhrať a získať všetky body, ktoré hlavne zo začiatku súťaže môžu psychiku mužstva pozitívne ovplyvniť. Prvú tretinu to nevyzeralo, že by sme útočili na plný zisk, dostali sme sa aj pod tlak a viazla nám prihrávka od obrancov. Dôležitý bol gól v závere, ktorý nás povzbudil. závere sme sa dostali pod tlak, avšak vďaka brankárovi Riečickému, ktorého výkon musím vyzdvihnúť sme neinkasovali. Mali sme aj potrebné šťastie, keď Kuric netrafil prázdnu bránu. Body ostávajú doma, čo je pre ďalší vývoj veľmi dôležité.”

HC Prešov 07 – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) Góly: 20. Pavlovský, 29. Kivader. Rozhodovali: Tornay – Bodaň, Jobbágy, vylúčení: 9:9 navyše Vartovník 10 min za nešportové správanie – Roháč 10 min za údery, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Text: Lukáš Rusňák, foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM