Ľubomír Hudačko Hokej

Hokejista HC Prešov Vladimír Knap o hre presiloviek: Mali by sme niečo zmeniť

Prešov v 35. kole prvej hokejovej ligy hostil Liptovský Mikuláš a dokázal otočiť zo stavu 0:2 na 2:2. Následne mal k dispozícii presilovku 5 na 3 a tá trvala aj takmer polovicu predĺženia. Napokon sa ale po nájazdoch tešili Liptáci. Aj preto by mali sa v hre malo niečo zmeniť, tvrdí to aj hráč Knap.

Ilustračný obrázok k článku Hokejista HC Prešov Vladimír Knap o hre presiloviek: Mali by sme niečo zmeniť
Zdroj: Webnoviny.sk

Práve Viliam Knap bol hráčom, ktorý svojim piatym gólom poslal duel aspoň do predĺženia. V tejto sezóne má mladý krídelník na konte 25 zápasov a štatistiku 5+5. „Konečne mi tam niečo spadlo, triafam sa skoro celú sezónu a nepadá mi to tam. Dostal som dnes skvelú nahrávku od Kristiána Horváta a v podstate som išiel už skoro sám na bránu.“

Aj keď HC Prešov nemá ešte play off isté a nachádza sa len na 8. mieste, na štvrté Michalovce strácam iba 8 bodov. Do konca základnej časti ostáva ešte 9 zápasov. Náskok pred deviatou Prievidzou je 15 bodov, čo sa ešte teoreticky dá dobehnúť. „Musíme začať čo najviac bodovať, aby sme to nedoháňali tie posledné zápasy a neoľutovali to. Chceme sa dostať na čo najlepšiu priečku, aby sme mali čo najlepšieho súpera. Mám pocit že presilovky sú naša slabšia stránka, nejde nám to v nich a mali by sme asi niečo zmeniť. Musíme viac triafať bránku, nedarí sa to obrancom a vlastne ani útočníkom, mali by sme viac ísť ku bráne,“ hovorí Viliam Knap. V minulej sezóne odohral za tím Bradford Rattlers 23 zápasov vrátane play-off, strelil 10 gólov, pridal 28 asistencií, stal sa ligovým šamipónom a v tabuľke produktivity play-off mu patrilo dvanáste miesto.

„Chcel som sa posunúť ďalej, ale nevyšlo mi to. Boli tam aj nejaké transferové problémy, cez ktoré som sa nevedel nejak vymotať, takže sa mi to nepodarilo.“ Viliam Knap teda opustil Ameriku a po druhýkrát sa vrátil domov, kde podpísal zmluvu s Prešovom a sám je zvedavý, ako sa bude jeho kariéra ďalej vyvíjať. „V prvom rade chcem hrávať častejšie v prvej lige a potom sa skúsiť dostať niekde vyššie,“ dodal na záver.

Zdroj: Lukáš Rusňák

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM