Ľubomír Hudačko Šport

Hlavná ulica sa premení na zónu pre cyklistov: Prichádza Tour de Prešov!

Druhý ročník cyklomaratónu opäť premení Hlavnú ulicu mesta Prešov na zónu pre cyklistov. Tour de Prešov sľubuje nezabudnuteľné zážitky. Tento program nás čaká...

Ilustračný obrázok k článku Hlavná ulica sa premení na zónu pre cyklistov: Prichádza Tour de Prešov!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Vlaňajší prvý ročník Prešovskej Tour sa osvedčil a preto organizátori pripravili ďalšie pokračovanie cyklomaratónu v srdci Šariša. Cyklistická verejnosť tak môže stráviť sobotňajší podvečer a sviatočnú nedeľu 9. – 10. júla 2016 v kruhu cyklistickej rodiny, ktorá sľubuje nezabudnuteľné zážitky.

Nápad rozšíriť formát

Pre súťaživých si organizátori pripravili program už v sobotu podvečer. Sily si zmerajú jazdci na bicykloch s fixným prevodom priamo v centre mesta. Registrácia a prezentácia pretekárov bude prebiehať priamo na mieste v stánku s nápisom “registrácia”. Sobotňajší program obohatí voľná EKO jazda s workshopom a vystúpenia prešovských skupín.

„Skúsenosť a dobré odozvy na prvý ročník, nás priviedli k nápadu rozšíriť formát Tour de Prešov o ďalší deň, čím chceme prešovskej verejnosti dopriať víkend plný cyklistiky. Naše mesto nám v tomto preukázalo silný potenciál, ktorý považujeme za hlavný motivačný nástroj pre našu činnosť v najbližšej budúcnosti,“ hovorí tajomník pretekov Martin Marton.

Prečítajte si tiež: Prípravné duely Tatrana Prešov pred štartom sezóny: Pripísal si výprask, ale aj výhry

Tohtoročné novinky

Nedeľa, 10. júla 2016, naplno začne o 10:30 slávnostným štartom hlavných pretekov z Hlavnej ulice v Prešove. Dôkladne vybraná trať dlhá 105 kilometrov preverí kondíciu pretekárov z celého Slovenska, Poľska, Maďarska či Čiech. Novinkou je kategória U23 pretekárov do 23 rokov a taktiež takmer 40 kilometrová rovinka do prvého vážnejšieho stúpania. Pretekári si tak naplno budú môcť vychutnať pocit pelotónu. Online registrácia je už v plnom prúde prostredníctvom oficiálnej stránky podujatia. Pre šprintérov a šprintérky je pripravená kilometrová trať na Hlavnej ulici.

Prečítajte si tiež: Zážitok, aký sme tu ešte nemali: Využijete lákavé vodné atrakcie na Delni? VIDEO

Novinkou je dôkladné rozdelenie do vekových, mužských a ženských kategórií. Registrácia a prezentácia na kilometrový šprint bude prebiehať priamo na mieste v stánku s nápisom "registrácia”. Pre všetkých registrovaných pretekárov a šprintérov je pripravená prezentačná taška s originálnym tričkom TdP a tyčinky na posilnenie. Pretekárov ráno poteší kvalitná káva. O bezpečnosť pretekárov na ceste sa postarajú sprievodné vozidlá.

Bohatý program

„Minulý rok Prešov ukázal, že patrí medzi popredné cyklomestá na Slovensku. Uskutočnilo sa tu niekoľko súťažných aj nesúťažných podujatí, ktoré vylákali stovky ľudí na bicykel. Som rád, že mesto aj tohto roku zaradilo medzi svoje TOP podujatia Tour de Prešov,“ hovorí riaditeľ pretekov Matúš Goga. Pre návštevníkov podujatia je pripravený bohatý sprievodný program v podobe najväčšej cyklo prezentácie na východnom Slovensku. Množstvo súťaží o atraktívne ceny a hlavne tombola. Prvou cenou je značkový cestný bicykel, druhá cena je kvalitný autonosič na bicykle a radosť urobí aj originálny cyklistický dres Tinkoff s podpismi slovenských pretekárov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM