Ľubomír Hudačko Správy

HLASUJTE: Podpísali by ste petíciu za omilostenie exprimátora Milana Benča?

V Prešove v ostatných dňoch zarezonovala správa o odsúdení exprimátora Milana Benča. Súčasná primátorka Andrea Turčanová neskôr iniciovala petíciu za jeho omilostenie. Podpísali by ste ju aj vy?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Podpísali by ste petíciu za omilostenie exprimátora Milana Benča?
Zdroj: TASR

Exprimátor Prešova Milan Benč bol odsúdený na päť rokov väzenia. Rozhodol o tom trojčlenný senát Najvyššieho súdu SR (NS SR) na svojom verejnom zasadnutí.

„Dnešný verdikt by mal byť mementom pre všetkých primátorov, aby dodržiavali zákon,“ povedal po vynesení rozsudku a opustení súdnej siene prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR (GP SR).

"Konal som čestne a transparentne. Mám veľmi čisté svedomie, nemal som v úmysle konať v rozpore so zákonom,“ uviedol vo svojom záverečnom návrhu Benč. Správa o odsúdení exprimátora zarezonovala Prešovom. O niekoľko dní v našom meste vznikla petícia za jeho omilostenie, ktorú iniciovala súčasná primátorka Andrea Turčanová.

„Petícia je za omilostenie bývalého primátora mesta Prešov Ing. Milana Benča, ktorý bol právoplatne odsúdený za trestný čin "subvenčného podvodu“. My, občania mesta Prešov touto petíciou žiadame prezidenta SR o udelenie milosti pre Ing. Benča. Poznáme Ing. Benča ako poctivého, spravodlivého a opatrného človeka. Nikdy nekonal v úmysle poškodiť mesto, alebo sa akýmkoľvek spôsobom obohatiť. Svoje povinnosti plnil zodpovedne a v súlade s vôľou mestského zastupiteľstva,“ uvádza sa v petícii.

foto: archívne

zdroj: dnes24/tasr

Podpísali by ste petíciu za omilostenie exprimátora mesta Prešov Milana Benča? Áno
Neviem
Nie
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM