Jakub Forgács Správy

Hlasovanie o rodine v Prešove: Medzi prvými k urne pristúpil gréckokatolícky arcibiskup

V Prešove chodia ľudia odovzdávať svoje hlasy v referende priebežne. Objavil sa medzi nimi aj gréckokatolícky arcibiskup a metropolita.

Ilustračný obrázok k článku Hlasovanie o rodine v Prešove: Medzi prvými k urne pristúpil gréckokatolícky arcibiskup
Zdroj: TASR

Medzi prvými obyvateľmi, ktorí prišli v dnešnom referende o rodine hlasovať v okrsku číslo 27 na Kúpeľnej ulici v Prešove, bol aj prešovský gréckokatolícky arcibiskup a metropolita Ján Babjak.

Ako povedal, toto je jedna z prvých úloh dnešného dňa nielen pre to, že sa zúčastňuje na všetkých voľbách a hlasovaniach. Prišiel skoro pre to, lebo dopoludnia slúži odpustovú liturgiu pri príležitosti Fatimskej soboty v Ľutine v Sabinovskom okrese.

„Ja si tieto úlohy a občianske povinnosti veľmi rád spĺňam. Nikto neberie práva tým, čo chcú inak žiť, majú rozum a slobodnú vôľu, no zase nech nikto nesiaha na práva rodín. Dnes podľa mňa všetci ľudia vstanú a prídu, aby sa zúčastnili na týchto voľbách, aby v referende dali hlas tomu, čo cítia vo svojom srdci,“ povedal tesne po hlasovaní arcibiskup.

Volebná miestnosť, v ktorej hlasoval, bola od 7:00 podľa predsedu okrskovej referendovej komisie Petra Hermanovského navštevovaná priebežne. Ľudia si hlasovanie spájajú s ďalšími svojimi činnosťami, ako sú nákup či prechádzka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM