Ľubomír Hudačko Kultúra

Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Prešovčanov

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Prešove zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Prešovčanov
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Seňora

18. apríla 18:30 – 21:10 v DJZ

Pôvodná hra inšpirovaná dielom a životom mexickej maliarky Fridy Kahlo. Mozaika pocitov a fragmentov udalostí, ktoré tvoria osud jednej ženy. Taký výnimočný, a taký podobný osudu každej ženy, ktorá túži byť milovaná, ľúbi, vydá sa. A zrazu sa pred ňou otvorí svet plný protirečení a bolesti.

Hviezdoslavov Kubín-krajská súťaž

19. apríla 13:00 – 16:00 v DJZ

Hviezdoslavov Kubín – krajská súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy I. – V. kategória, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie, detí, mládeže a dospelých.

Jarné trhy Prešov-XXIV. ročník

20. apríla 2016 – 22. Apríla 2016 v Mestskej hale

Jarné trhy Prešov 2016 – XXIV.ročník Jedno z najväčších podujatí na východnom Slovensku – XXIV.ročník, viac ako 30.000 návštev­níkov. Veľtrh stavebníctva a záhradníctva. Vstupné zadarmo! Nielen predaj so zľavami, ale aj odborné rady pri stavbe, rekonštrukcií, zariaďovaní bytu, domu, zatepľovaní.

Deň Zeme

21. apríla 17:00 – 20:00 v planetáriu

Program: 17.00 – Žijeme na Zemi – environmentálny program v prednáškovej sále, 18.00 – Vieme, čo sa deje na našej planéte? – prednáška (Viliam Kolivoška) 19.00 – Jarná obloha, náučný program v planetáriu.

Robo Opatovský and Band Tour

21. apríla 18:00 – 20:00 v Bizarre

Pozvánka na jeden z ďalších koncertov Roba Opatovského v Bizarre. Po dvadsiatich rokoch jeho pôsobenia na hudobnej scéne sa máte určite na čo tešiť. Hosťom koncertu bude mladá speváčka Nika Karch.

Bez předsudků

22. apríla 19:00 – 21:30 v PKO

Účinkujú: Jana Paulová, Pavel Zedníček. Réžia: Roman Štolpa. Brilantná komédia o priateľstve, o tajomstvách, o zvedavosti a hlavne, o nás samých – divákoch. Stávame sa svedkami vtipného, vybrúseného, veľmi trefného a miestami aj dojemného slovného súboja. Diego a Fiona, dvaja dlhoroční priatelia, musia neplánovane prespať v moteli a to spolu v jedinej voľnej izbe.

Amfik Dubs

22. Apríla 20:00 – 23. Apríla 0:00 Amfiteáter

Amfik Dubs je nová heavybass session v našom meste, ktorá sa skutoční v zrekonštruovaných priestoroch pod amfíkom.

Infinity rock tour 2016

23. apríla 19:00 – 21:30 v Športovej hale na Baštovej

Počas koncertu čaká na návštevníkov bohatá nádielka kvalitnej hudby. Na pódiu sa predstaví legenda našej hudobnej scény, skupina Tublatanka za doprovodu skupín Helenine oči a Piňazi de. Príďte zažiť atmosféru Infinity rock tour 2016.

Zmiešaná štvorhra

24. apríla 15:30 – 17:30 v DJZ

Satirická komédia v podaní Radošinského naivného divadla, v ktorej sa tak trochu nepriamo zápasí o zmysel ľudského šťastia. V čom tkvie? Vo finančnom zabezpečení? Vo fungujúcich medziľudských vzťahoch? V krásnom snívaní? Indiskrétny 24-hodinový pohľad do života dvoch úplne odlišných slovenských rodín a z neho plynúca správa o kvalite súčasného slovenského života.

Cisárové nové šaty

24. apríla 16:00 – 17:30 v PKO

Z detstva si ho pamätáte. Starý príbeh v novom šate. Klasická rozprávka svetoznámeho klasika rozprávok Hansa Christiana Andersena prerozprávaná hercom, mímom a klaunom svetoznámeho Cirque du Soleil. Rozprávkár vám prezradí ako sa to všetko stalo a diváci sa zahrajú na švindliarov, ministrov namysleného cisára a celý jeho dvor i ľud jeho krajiny.

Môže vás zaujímať:

Obľúbený festival v Prešove sa opäť chystá otvoriť brány: Pozrite, aký nadupaný program bude na Unipo feste

Zažite apríl v Prešove naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Retrozáber známych Prešovčanov, ktorý ste len tak vidieť nemohli: Spoznáte, kto je na snímke? FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM