Hokej

Historická chvíľa pre prešovského hráča: Tejto pocty sa mu dostalo ako prvému hokejistovi vôbec!

Prešovskí hokejisti vstúpili do novej sezóny tou správnou nohou. Bojujú o popredné priečky a darí sa aj jednotlivcom. Hráč Igor Halás totiž dosiahol historický míľnik. Tejto pocty sa mu dostalo ako prvému hokejistovi vôbec!

Ilustračný obrázok k článku Historická chvíľa pre prešovského hráča: Tejto pocty sa mu dostalo ako prvému hokejistovi vôbec!
Zdroj: Dnes24.sk

Hrdí sa tým, čo nikto iný pred ním! Prvým nositeľom Striebornej prilby v druhej najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku bude útočník HC Prešov Penguins Igor Halás. V diváckej ankete Bemaco Strieborná pribla 1. hokejovej ligy totiž získal najviac hlasov (533) spomedzi piatich nominovaných hráčov a stal sa tak najlepším hráčom septembra.

Do prvého hlasovania sa zapojilo 1508 hokejových priaznivcov. V septembri bol Halás najvýraznejším hráčom Šarišanov s piatimi gólmi a siedmimi asistenciami. Prešovu sa v úvode sezóny darí, patrí mu štvrté miesto. Dvadsaťtriročný hokejista bude okrem nového dresu „tučniakov“ nosiť od stredy aj striebornú prilbu.

„September nebol ľahký, začínalo sa od nuly a každý chcel vkročiť do sezóny úspešne. To, že som získal toto ocenenie je v prvom rade zásluha našich fanúšikov a v neposlednom rade aj ľudí, ktorí sa na tomto projekte podieľali a urobili niečo pre propagáciu prvej ligy. Poďakovať sa chcem teda v prvom rade im. September mal veľmi dobrý Jakub Linet, on by si toto ocenenie zaslúžil možno viac, hral naozaj dobre a ovládol produktivitu ligy. Sledoval som hlasovanie do samého záveru, bolo to veľmi tesné a som veľmi rád, že ľudia aj takouto formou prejavili záujem o našu súťaž,“ vyjadril sa po skončení prvého hlasovania pre portál prvaliga.sk najlepší hráč septembra Igor Halás.

Výsledky hlasovania o Striebornú prilbu:

  • 1. Igor Halás (533 hlasov)
  • 2. Jakub Linet (528 hlasov)
  • 3. Marek Uram (220 hlasov)
  • 4. Filip Nemček (128 hlasov)
  • 5. Juraj Faith (99 hlasov)

foto: Kristína Sikoraiová/prvaliga

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM