Šport

História sa opakuje, majster prehral v derby s rivalom: Volejbalisti Prešova s Košicami opäť neuhrali ani jeden set

Nečakaná prehra na nulu. Majstri z Prešova vo volejbalovej extralige nestačili v derby na veľkého rivala a opäť mu podľahli rozdielom triedy. História sa tak podľa trénera koňarov opakuje, no prízvukuje jedno: že im to skúsia v domácom prostredí vrátiť.

Ilustračný obrázok k článku História sa opakuje, majster prehral v derby s rivalom: Volejbalisti Prešova s Košicami opäť neuhrali ani jeden set
Zdroj: TASR

Na košickej palubovke sa majstrom príliš nedarí. Opäť tam podľa klubového webu vkmiradpupresov.sk podľahli miestnemu VK KDS Šport rozdielom triedy.

Ani jeden vyhratý set znamená stratu bodov na prvú Nitru, čo znamená manko už štyroch bodov. Prešovčania ťahali v derby s vraňarmi za kratší koniec v každom sete, podľa trénera Šalatu tam bol jeden rozdielový hráč. Slovo si po zápase už vzali samotní tréneri.

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: “Blahoželám domácim k zaslúženému víťazstvu po výbornom výkone. Prehrali sme so skutočne kvalitným tímom, ktorý od začiatku bol lepší na prihrávke a spoľahlivo útočil. My sme naopak v týchto herných činnostiach zaostávali. Rozdielovým hráčom bol Sarnecki. My sme na tom poste tak úspešného hráča nemali. História sa opakuje. Opäť sme v Košiciach prehrali 0:3 a pokúsime sa im v domácom prostredí prehru vrátiť.”

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Chcel by som svoje družstvo pochváliť za kolektívny, koncentrovaný a pozorný výkon. Na našej strane bolo jasne vidno túžbu po víťazstve. Hru sme ovládali od začiatku do konca.”

VK KDS Šport Košice – VK Mirad PU Prešov 3:0 (20, 22, 20)

  • Zápas trval: 76 minút
  • rozhodovali: P. Andrejčák a P. Vaško
  • 267 divákov

Košice: Kríž 2, Kasperkevič 2, Jakubov 11, Bališin 10, Sarnecki 14, Javorčík 11, libero Haky. Tréner: R. Vlkolinský.

Prešov: Feňo 0, M. Sopko st. 7, Macko 6, Rajduga 8, Drobňák 16, Červeň 4, liberá T. Lampart a Pavlinský (Peleščák 2, Halaj 1). Tréner: Ľ. Šalata.

Môže vás zaujímať:

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

Mal to byť duel ako každý iný, no ani sa len nezačal: Na prešovský ľad vyšla rolba a toto potom nastalo!

Prešov spoznal najlepšieho športovca roka 2015: Po dvanásťročnej hegemónii hádzanárov prišla zmena

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM