Andrea Mesarčíková Rôzne

Hercovu misiu si prevezme francúzska filmová legenda Gérard Depardieu

Francúzska filmová legenda Gérard Depardieu sa stane ďalšou celebritou, ktorá si počas tohtoročného medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne prevezme prestížne ocenenie Hercova misia.

TASR o tom dnes informoval Martin Šesták zo spoločnosti Forza.
Gérard Depardieu (1948) patrí medzi najuznávanejšie herecké osobnosti Európy a vie rovnako dobre zahrať psychologicky náročné i komické postavy, ľudí z okraja spoločnosti i romantických milovníkov. Po niekoľkých menších úlohách ho v roku 1974 obsadil Bertrand Blier do odvážnej komédie Buzíci. Presvedčivým stvárnením bizarného čudáka a flákača na seba Depardieu výrazne upozornil a prakticky naštartoval svoju filmovú kariéru.
Stvárnil mnoho zaujímavých postáv a spolupracoval s mnohými významnými režisérmi. Získal dvoch Cézarov pre najlepšieho herca. Gérard Depardieu je známy aj ako vážený vinár. Je spolumajiteľom renomovaného francúzskeho vinárstva v Condrieu a okrem Francúzska vlastní vinice v Španielsku, Alžírsku, Argentíne, Maroku a v Spojených štátoch.
Hercovu misiu si prevezme počas tohtoročného 18. ročníka Art Film Festu. Festival organizuje nezisková organizácia Art Film, spoločnosť Forza, Mesto Trenčianske Teplice, Mesto Trenčín a Kúpele Trenčianske Teplice.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM