Michala Halásová Kultúra

Heľenine Oči sa hlásia o slovo. Tentokrát osvedčenou peckou Plavčík Milan

Prešovská skupina Heľenine Oči prichádza po minuloročnom koncertnom úspechu pesničky Plavčík Milan s jej oficiálnym singlovým vydaním. Pesnička avizuje tretí dlhohrajúci album, na ktorý fanúšikovia čakajú už piaty rok.

Ilustračný obrázok k článku Heľenine Oči sa hlásia o slovo. Tentokrát osvedčenou peckou Plavčík Milan
Zdroj: Dnes24.sk

Pesničky sú takmer hotové. Album vydáme 1.októbra, bude na ňom až okolo 18 skladieb. Momentálne je hotový tak na 80 percent, ale pracujeme na ďalších pesničkách, aby to bolo ešte plnšie,“ potvrdil spevák Martin „Lynch“ Mihalčín.

Pesnička Plavčík Milan má vtipný text a veselú letnú melódiu. Už minulé leto sa dostala na festivaloch pod kožu nielen skalným fanúšikom. V priebehu mesiaca k nej vznikne úsmevný videoklip. V úlohe plavčíka sa predstaví Kajsi z Prešovskej kapely Šarišská Nátierka. „Každý, kto ho pozná, musí uznať, že už na prvý pohľad pôsobí ako zodpovedný plavčík. Neviem si predstaviť, kto iný by ma mal v Prešove zachraňovať,“ dodáva s úsmevom líder Heľeniných Očí.

Skupina zaháji letnú festivalovú sezónu na domácom Dobrom Festivale. V jeseni sa skupina vydá na rozsiahle klubové turné po Slovensku, Morave a Poľsku. „Po tomto turné nebude klubová šnúra dva roky. Je to jedna z mála šancí vidieť nás v kluboch, tešíme sa na obrovskú účasť a pripravujeme takmer 2 hodinový koncert,“ avizuje spevák. Osvedčené hity aj skladby z nového albumu si vychutnajú fanúšikovia vo viac ako päťdesiatich mestách v priebehu októbra a novembra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM