Ľubomír Hudačko Hokej

HC Prešov bojuje o postup do play off. Z kabíny znie: Máme šancu na druhé miesto!

V hokejovej aréne Prešova je návštevnosť od začiatky sezóny okolo 300 divákov, čo je pri kapacite štadióna cez 5000 miest naozaj žalostne málo. Tím však stále hrá iba druhú ligu a to je hlavný bod úrazu. O všetkom rozhodne play off, kam sa koňare môžu chystať aj z lepšieho, ako súčasného 7. miesta.

Ilustračný obrázok k článku HC Prešov bojuje o postup do play off. Z kabíny znie: Máme šancu na druhé miesto!
Zdroj: Dnes24.sk

Východoslovenské derby, súboje so slovenskou osemnástkou i ťažšie zápasy s lídrami súťaže. To všetko musia hokejisti Prešova absolvovať, aby si zaistili miestenku do play off. Tam sa dostane len 8 najlepších tímov, HC je momentálne na 7. mieste. V minulých sezónach skončil vyššie, no do Extraligy sa nedostal. O všetkom podstatnom sa rozhodne práve vo vyraďovacej časti, preto je prakticky jedno, či tam koňare pôjdu z posledného 8. miesta, alebo z vyššieho. Napriek tomu majú hráči aj na vyššie umiestnenie a tým pádom aj šancu dostať papierovo slabšieho protivníka. V play off to však neplatí podľa umiestnenia ani zďaleka.

Doma sa Prešovčanom príliš nedarilo, prehrali niekoľko zápasov a dokonca aj s osemnástkou. Vonku sme naopak vyhrali tri zápasy v rade. Čomu pripisuje hráč Boris Krempaský tento fakt? „Ťažko povedať, prečo to tak je. Vonku hráme si myslím lepšie, no neviem si vysvetliť prečo. Vonku hráme bez tlaku a doma je našou povinnosťou vyhrávať. Boli by sme aj radi, keby chodilo viac divákov, keďže je ťažké hrať pred tichou kulisou. Určite ale nechcem pripisovať vinu divákom, treba vyhrávať a dúfam, že doma budeme ešte zbierať výhry. Ja samozrejme ďakujem tým divákom, ktorí chodia, no veľmi by sme boli všetci radi, kebyže ich bolo viac,“ povedal útočník HC 07.

Boris nastupuje v druhej útočnej formácii a patrí medzi najproduktívnejších hráčov tímu: „Osobné štatistiky zvlášť neriešim a myslím si, že ani nikto v tíme. Hráme kolektívne, za svoju lajnu ale musím povedať, že musíme byť efektívnejší. Nedávame posledné zápasy veľa gólov, stále je potrebné zvýšiť našu efektivitu,“ dodal Krempaský.

HC Prešov 07 je v lige momentálne na siedmom mieste. „Začať Play-off doma,“ je cieľ trénera Kohutiara, ktorý by diváci určite ocenili. Na to ale Prešov potrebuje ukončiť základnú časť aspoň na 4. mieste. Bude zaujímavé, či sa podarí aspoň priblížiť tejto méte. „Treba ísť od zápasu k zápasu, budeme určite radi, ak skončíme štvrtí,“ dodal tréner.

Zdroj: Lukáš Rusňák Zdroj foto: archív HC 07

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM