Webnoviny - Rôzne

Hasiči zasahovali po silnom vetre

Popadané stromy na cestách a postrhávané strechy dali dnes zabrať hasičom v Prešovskom kraji nielen vo Vysokých Tatrách, ale aj v okresoch Bardejov, Prešov, Humenné, Stropkov a Svidník.

Ilustračné fotoFoto: SITA/Rastislav Ovšonka PREŠOV 9. apríla (WEBNOVINY) – Vietor v Prešovskom kraji dnes nevyčíňal iba vo Vysokých Tatrách, ale lámal stromy a strhával strechy aj na Šariši a Hornom Zemplíne. Od polnoci do 16:00 mali hasiči na území kraja vyše 30 výjazdov spojených s víchricou. Vietor poškodil strechu na kostole v obci Poliakovce v okrese Bardejov. Strešná krytina sa pod náporom vetra uvoľnila aj na rodinných domoch v Malom Šariši v okrese Prešov a v obci Tisinec v okrese Stropkov.

Ako informoval agentúru SITA operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Viliam Popadič, hasiči každú chvíľu vyrážali k popadaným stromom, aby uvoľnili neprejazdné cesty. Víchrica vystrájala aj na Kalvárii v Bardejove, na Sokolovskej ulici v Humennom a na cestách Svidníckeho a Stropkovského okresu. Momentálne sú v Prešovskom kraji všetky cesty zjazdné. Hasičov najviac potrápili zablokované komunikácie pre pováľané stromy vo Vysokých Tatrách, hlavne Cesta Slobody. K zraneniu osôb nedošlo. Škody neboli zatiaľ vyčíslené.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM