Webnoviny - Rôzne

Hagyariho štáb zvažuje trestné oznámenie

Štáb kandidáta na predsedu Prešovského samosprávneho kraja Pavla Hagyariho uvažuje o podaní trestného oznámenia, ktorý súvisí so strhávaním jeho bilbordov v Humennom.

Ako informoval agentúru SITA manažér kampane Marek Bezák, v noci z utorka na stredu vo Svidníku strhol neznámy páchateľ päť predvolebných bilbordov Pavla Hagyariho. Kandidát na župana Pavel Hagyari považuje takýto spôsob vedenia kampane za prízemný a absurdný. „Súčasné aktivity niektorých protikandidátov, kedy sa viac sústredia na antikampaň proti mne než na prezentovanie svojich vízii, svedčia o ich morálnom kredite a prínose, ktorý môžu nášmu kraju dať,“ uviedol k aktuálnemu incidentu Pavel Hagyari.

Hagyari bude naďalej pokračovať v konštruktívnej a nie deštruktívnej kampani, kedy bude ponúkať vízie, riešenia a dialóg. „K podobne absurdným krokom sme sa neznížili ani neznížime. Privítal by som férový súboj vízií a ideí, nie takéto lacné a špinavé podpásovky,“ povedal Hagyari. Strhávanie predvolebných bilbordov okrem toho, že je detinské, môže zároveň napĺňať skutkovú podstatu trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb a referenda. Incident preto môže mať trestnoprávnu dohru. Prípadné vypátranie páchateľov nebude navyše nemožné, pretože tento priestor je monitorovaný priemyselnými kamerami. ”Aj vzhľadom na to, že nejde iba o izolovaný incident, štáb Pavla Hagyariho uvažuje o podaní trestného oznámenia,” informoval Bezák.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM