Iné športy

Hádzanárov Tatrana Prešov čaká duel v Pohári EHF: Proti nim islandský Hafnarfjördur

Hladkú výhru v extralige už hádzanári Tatrana Prešov neriešia, sústreďujú sa na prvý duel 3. kola pohára EHF. Proti islandskému súperovi hrajú v sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárov Tatrana Prešov čaká duel v Pohári EHF: Proti nim islandský Hafnarfjördur
Zdroj: TASR

Po hladkom domácom víťazstve hádzanárov Tatrana Prešov v stretnutí Slovnaft handball extraligy proti ŠKP Bratislava (39:17) sa už pozornosť maximálne sústreďuje na prvý duel 3. kola Pohára EHF proti islandskému FH Hafnarfjördur. Ten sa odohrá v sobotu 25. novembra so začiatkom o 19.15 v domácej Tatran Handball aréne.

Hlasy trénera a pivota

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Proti ŠKP sme odohrali dobrý zápas pred sobotňajším duelom Pohára EHF, brali sme ho aj akúsi prípravu na islandského súpera. Proti Hafnarfjӧrduru nás nebude čakať vôbec ľahký duel. Od začiatku doňho v prvom rade musíme vstúpiť s pokojom. Každý útok musí mať hlavu aj pätu, musíme byť agresívni v obrane a to je kľúčom k úspechu. Pozývame samozrejme aj fanúšikov, aby nás prišli v čo najväčšom počte podporiť.“

Leon Vučko, pivot Tatrana: „Do zápasu pôjdeme naplno, chceme si do odvety zobrať taký výsledok, aby sme na Island išli s čo najväčším náskokom. Po zápase s ŠKP máme dva dni na to, aby sme sa na Hafnarfjӧrdur čo najlepšie pripravili. Súpera si ešte detailne rozoberieme na videu, ale vieme, že zvyknú hrať obranu 0–6, majú nebezpečnú ľavú spojku i pivota.“

Islandský súper mal naplánovanú cestu do Prešova v piatok, v čase zápasu od 19.30 do 21.00 absolvuje tréning. Hafnarfjördur sa do 3. kola Pohára EHF dostal cez dvoch súperov, v 1. kole vyradil českého majstra Duklu Praha po dvoch víťazstvách (31:25 doma a 30:27 vonku), následne v 2. kole si Islanďania dvakrát zalietali do Ruska.

Zaujímavosti pred zápasom

Po dvoch zhodných výsledkov 32:27 z pohľadu domácich najprv vyhrali v Petrohrade nad miestnym HC predĺženie, ale keďže sa pre nepochopiteľnú chybu delegovaných osôb nehádzali namiesto predĺženia sedmičky, EHF výsledok zrušila. Islanďania tak postúpili až po nariadenom sedmičkovom rozstrele (Hafnarfjördur vyhral 4:3), na ktorý museli opäť cestovať za svojim súperom, čo posunulo aj dvojzápas s našim tímom o jeden týždeň.

Tatran hral posledné dve sezóny Ligu majstrov, tentoraz sme neuspeli v domácej kvalifikácii po prehre s rakúskym majstrom Alplou Hard (25:26), naposledy sme teda v Pohári EHF účinkovali v sezóne 2014/15. Vtedy sme takisto v 3. kvalifikačnom kole nestačili na nemecký Melsungen (24:31 vonku a 26:25 doma) a nepostúpili sme do skupinovej fázy. V skupine Pohára EHF sme sa predstavili v sezónach 2012/13 a 2013/14, pričom rok predtým, keď sa nehrala skupinová fáza sme vo štvrťfinále vypadli s Magdeburgom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM