Ľubomír Hudačko Šport

Hádzanárov Tatrana čaká žreb: Vytúženého súpera nemajú, dôležitý bude najmä postup

Hádzanári Tatrana Prešov sa po štvrtkovom žrebe vo Viedni dozvedia meno svojho súpera v semifinále kvalifikačného turnaja Ligy majstrov. Koňare budú v treťom koši, súperom zverencov Petra Dávida bude jeden z trojice Vojvodina Novi Sad, FC Porto alebo Haslum HK z Nórska.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárov Tatrana čaká žreb: Vytúženého súpera nemajú, dôležitý bude najmä postup
Zdroj: TASR

Prešovčania nemajú v druhom koši vytúženého súpera a podľa generálneho manažéra Tatrana Branka Benka je prioritou postup z kvalifikácie.

„My sa musíme zodpovedne pripraviť na kvalifikáciu a dosiahnuť v nej čo najlepší výsledok. Určite chceme postúpiť a nezáleží nám na tom, koho dostaneme,“ netají ambície generálny manažér Tatrana Prešov Branko Benko. Pre Prešovčanov sú všetky tri tímy veľkou neznámou. „Teraz je obdobie, kedy v mužstvách nastávajú viaceré zmeny. Tie tri tímy, z ktorých bude jeden náš súper, príliš nepoznáme. Naším cieľom ale zostáva postup,“ uviedol Benko.

Kvalifikačné zápasy Ligy majstrov sú na programe 6. a 7. septembra. Z troch turnajov so štyrmi účastníkmi postúpi po semifinále a finále do hlavnej fázy iba ich víťaz. Neúspešné celky dostanú ešte šancu pokračovať v kvalifikácii Pohára EHF.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM