Ľubomír Hudačko Šport

Hádzanári Prešova v prvom semifinále súperovi nedali šancu: Hlohovec zdolali vysoko a mieria za ôsmou obhajobou!

Kým vo vlaňajšej sezóne hrali proti sebe až vo finále, tentoraz zmerali sily Tatran Prešov so Sportou Hlohovec už v semifinále pohára. A pred odvetou majú lepšie východisko hráči zelenobielych farieb. Súpera totiž zdolali vysoko 37:24, čím sa opäť priblížili k ôsmej obhajobe titulu!

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Prešova v prvom semifinále súperovi nedali šancu: Hlohovec zdolali vysoko a mieria za ôsmou obhajobou!
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v prvom semifinálovom zápase Slovenského pohára nad HC Sporta Hlohovec hladko 37:24 (19:9). Odveta je na programe 15. decembra v Hlohovci.

Ako prví skórovali hostia, no to bolo na dlhé minúty z ich strany všetko. Efektívni domáci podporení výborným brankárom Krupom sa rýchlo dostali do pohodlného náskoku. Keď Petrov v 12. minúte pridal druhý gól hostí, korigoval ním iba na priebežných 10:2.

Hostia sa proti dobre organizovanej hre Prešovčanov presadzovali len ťažko a prvý polčas prehrali rozdielom desiatich gólov (19:9). Domáci diktovali tempo aj v druhom dejstve. V 20. minúte viedol Tatran po góle Tomáša Urbana zo sedmičky už o 15 gólov – 33:18. Favorit doviedol zápas do víťazného konca.

Semifinále Slovenského pohára, 1. zápas:

Tatran Prešov – HC Sporta Hlohovec 37:24 (19:9) Najviac gólov: Antl 8, Krištopans 6, T. Urban 5, Furlan 4, Číp 3 – Guzy 6, Baláž 4, Miženko 4. Rozhodovali: Daňo, Sabol, vylúčení: 1:4, 7m: 3/3 – 2/2, 675 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM