Ľubomír Hudačko Iné športy

Hádzanári Prešova stratia oporu: Odchádza dôležitý hráč!

Hádzanári Tatrana Prešov sa v úvode tohto kalendárneho roka museli zaobísť bez Žarka Pejoviča, ktorý s reprezentáciou Čiernej Hory štartoval na majstrovstvách Európy v Dánsku. K dispozícii však nebude ani od ďalšej sezóny, v tíme končí kvôli prestupu do Francúzska.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Prešova stratia oporu: Odchádza dôležitý hráč!
Zdroj: Webnoviny.sk

Úradujúci slovenský majster nebude podľa stránky klubu môcť počítať s jeho službami ani od nasledujúcej sezóny. Od najbližšej soboty dvadsaťosemročná ľavá spojka totiž prijala ponuku francúzskeho vicešampióna. Pejovič bude od ročníka 2014/2015 hráčom mužstva Dunkerque, ktorý účinkuje v hlavnej súťaži Ligy majstrov (v B-skupine mu patrí po 7. kole posledné 6. miesto s 2 bodmi, pozn.). Prezident USDK Jean-Pierre Vandaele s ním podpísal trojročný kontrakt.

Čiernohorec Žarko Pejovič prišiel do Prešova vo februári 2012 a svojimi výkonmi sa postupne vypracoval na oporu Šarišanov, s ktorými je zmluvne viazaný do leta. V druhej polovici sezóny sa v drese Tatrana môže tešiť aj na konfrontáciu s tímom z krajiny svojho budúceho zamestnávateľa. V skupinovej fáze Pohára EHF totiž čakajú Prešovčanov aj duely proti HBC Nantes.

Tatran Prešov k budúcnosti Pejoviča nedávno na svojej internetovej stránke uviedol: „Žarkovi končí v lete platnosť kontraktu. Hovoriť o tom, či zostáva alebo prijme ponuku iného klubu, je zatiaľ predčasné. Jedno je však isté, ak sa s naším klubom nedohodne na ďalšej spolupráci, na jeho miesto príde iná spojka minimálne rovnakých kvalít.“

Pejovič, ktorý je využiteľný aj na poste strednej spojky, v minulosti hrával aj za rakúsky UHK Wolfhose West Viedeň, srbskú CZ Belehrad, Budučnosť Podgorica z Čiernej Hory, macedónsky Vardar Pro Skopje či v Španielsku za BM Antequera.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM