Ľubomír Hudačko Rôzne

Google eviduje ešte staré zábery: Porovnajte tú zmenu vyhoreného Skladu soli

V srdciach obyvateľov Prešova má svoje miesto. Reč je o Sklade soli, ktorého nedávna obnova potešila mnohých. O akú veľkú zmenu ide vám priblíži aj pohľad do google mapy.

Ilustračný obrázok k článku Google eviduje ešte staré zábery: Porovnajte tú zmenu vyhoreného Skladu soli
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Pamätáte si? Ešte nedávno vyzeral Sklad soli na Solivare ako vyhorená ruina a bol to veru smutný pohľad. Obdivovatelia tohto pozoruhodného známeho objektu sa však s radosťou pozerali na to, ako v priebehu roka 2015 prebiehala jeho celková rekonštrukcia.

Tá dala národnej kultúrnej pamiatke nový život. Teraz sa tam konávajú zaujímavé kultúrne vystúpenia či prebiehajú výstavy.

Na internete si ešte na vlastné oči môžeme pozrieť aj niekdajšie zábery, ktoré neboli také veselé, ako sú tie zo súčasnosti. Po ničivom požiari, ku ktorému došlo v roku 1986, sa dlhé roky s pamiatkou nič nedialo a naďalej chátrala.

Populárne google mapy z Námestia osloboditeľov vám priblížia, ako tento pozoruhodný objekt vyzeral kedysi. Stačí trochu pootočiť myškou a zakrátko na priloženej google mape tento známy objekt určite nájdete. Porovnať to potom môžete s pohľadmi naň po jeho obnove a je to veru interesantný kontrast. Veď posúďte sami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Solivar zachytený na fotkách po jeho vynovení
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM