Šport

Futsalisti Prešova vyhrali: S rivalom vo východniarskom derby si poradili hladko

Futsalisti Prešova v domácej rozlúčke presvedčivo vyhrali v poslednom domácom zápase sezóny. Šancu nedali rivalom z Košíc vo východniarskom derby.

Ilustračný obrázok k článku Futsalisti Prešova vyhrali: S rivalom vo východniarskom derby si poradili hladko
Zdroj: Dnes24.sk

V derby si hladko poradili so Zlato Lux Košice. Prešovčania išli za víťazstvom hneď od začiatku. Vedenia sa ujali už v prvej minúte, o úvodný presný zásah v stretnutí sa postaral Harčár. Skóre sa potom menilo v 10. minúte, keď ten istý hráč opäť trafil presne – 2:0.

Šarišania mali hru pod kontrolou a postupne zvyšovali obrátky. V 17. minúte zvýšili na rozdiel štyroch gólov. Peknú akciu predviedli aj v záverečnej minúte prvého dejstva čím upravili na polčasových 5:0. Prešovčania dominovali aj v druhom polčase. Nástup do druhého dejstva však vyšiel lepšie hosťom, ktorí dvomi gólmi znížili stav na 5:2. Domáci ale rýchlo odpovedali, pridali ďalšie tri góly a v 11. minúte viedli už 8:2.

Košičanom potom dovolili dvakrát skórovať a znížiť na rozdiel štyroch gólov. Domáci si ale náskok udržali a po výbornom výkone vyhrali nad Zlato Lux Košice 8:4. Dvomi gólmi prispel k výhre Šarišanov kapitán Martin Biľ, ktorý v predchádzajúcom kole nastúpil v drese FK Ekoprim Prešov po dlhej dobe.

„Som rád, že sa mi podarilo presadiť v predošlom zápase aj teraz. Hral som po dlhej prestávke, teším sa, že som ešte nezabudol hrať futsal a ďakujem spoluhráčom. Tempo hry bolo rovnaké, ako pred týždňom na pôde Grizzly Košice, ale niektorí chlapci nemohli hrať pre karty alebo pre zranenie,“ povedal Martin Biľ, ktorý už ale v nasledujúcom zápase tímu nepomôže.

„S chlapcami sa mi hralo dobre, určite sa mienim vrátiť, ale v piatok tu už nebudem, pretože opäť odlietam za prácou do zahraničia.“ V tíme Zlato Lux Košice nastúpil s kapitánskou páskou na ruke Dávid Rohal, ktorý ešte v minulej sezóne pôsobil v Prešove.

„Vysoká prehra mrzí, ale dopadlo to tak, ako sme sa pripravovali na tento zápas. Rozcvička bola slabá, kým sme sa rozbehali trošku to trvalo. Proti bývalým spoluhráčom sa mi hralo dobre, čakal som lepší výkon od našich chlapcov, ale nešlo to, nohy nestíhali.“ Prešovských futsalistov čaká posledný zápas v tejto sezóne druhej ligy Východ. V piatok sa predstavia na pôde Bardejova. Do baráže už majú istý postup hráči Grizzly Košice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné/Viktor Zamborský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM