Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalová sobota v Prešove: Tatran opäť nedal gól a doma dostal debakel!

Už štvrté fortunaligové kolo sa hralo aj v Prešove. Domáci tím privítal Senicu, na ktorú si veril. Napokon však Tatran opäť nedal gól a dostal debakel.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová sobota v Prešove: Tatran opäť nedal gól a doma dostal debakel!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Do metropoly Šariša prišlo tentoraz na futbal menej divákov, než v prvom domácom súboji proti Michalovciam, ale aj tak svojich neúnavne povzbudzovali.

Prečítajte si tiež: Neleňošte cez víkend doma: Naše tipy, čo v Prešove a okolí zažiť

Polčas pre Senicu

Na začiatku sa hralo opatrne, viac sa postupom času osmeľovali Prešovčania a mali pred Šullom dobré gólové možnosti. Rohy sa však neujali, ani šanca Katonu. V 18. minúte mal Leško dobrú pozíciu, ale rybičkou hlavičkoval nad bránu. Nepríjemnú strelu potom musel na druhej strane hasiť brankár Talian.

Ale v 31. minúte už bol prikrátky na akciu po rohovom kope, keď lopta prešla cez húštinu tiel a hosťujúci Pillár zblízka upravil na 0:1. Tatran mohol vyrovnať po centri hneď na to, ale Tubonemi nedal hlavičkou zblízka z vyloženej šance. Podobne pochodil v 35. minúte Katona, opäť sa vyznamenal výborným zákrokom brankár Šulla.

Prečítajte si tiež: Domáci duel v najvyššej lige po troch rokoch: Výhry sa ale Tatran Prešov nedočkal

Vysoká prehra

Po prestávke sa koňare chystali nadýchnuť sa na ofenzívne akcie, ale schladil ich druhý zásah v bráne po úniku Kratochvíla a bolo 0:2. Tatran sa ešte snažil hrnúť smerom k bráne, ale vpredu sa mu vôbec nedarilo. Neraz navyše prepadol v obrane a to využil onedlho A. López strelou z uhla po brejku už na hrozivých 0:3. Seničania boli maximálne v pohode a to nevyužili ešte ďalšie šance.

Talian zachránil minimálnej dva góly, napríklad po šanci Ebwelleho v 73. minúte. Veľkú možnosť potom nedal sám pred bránou Kubus, Tatran nevybojoval ani penaltu a Tubonemiho pekná strela v 82. minúte šla tesne nad. Tatran napokon prehral 0:4, pretože z protiútoku dal do prázdnej brány aj Pirulo. Stále tak platí, že Prešov ešte nevsietil gól ani v 4. ligovom dueli.

1. FC Tatran Prešov – FK Senica 0:4 (0:1)

  • Góly: 31. Pillár, 51. Kratochvíl, 59. Andrés Lopéz, 83. Pirulo.
  • Rozhodoval: Vlk,
  • ŽK: Jacko – Gonchar, Turyna, Astray, Šulla,
  • 1715 divákov.

1. FC Tatran Prešov: Talian – Kačala (65. Kubus), Bartek, Luberda, Dzurík – Jacko – Streňo (88. Petko), Keresteš (46. Rolinc), Leško – Tubonemi, Katona

FK Senica: Šulla – Gonchar, Březina, Hušek (75. Astray), Pillár, Delgado – Kratochvíl, Andrés Lopéz (74. Turyna), Pirulo – Mráz, Quaye

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM