Futbal

Futbalistov Tatrana čaká rozlúčka so štadiónom: Úplne posledný duel v Prešove!

Najstarší futbalový klub na Slovensku sa rozlúči so svojím štadiónom v podobe, v akej ho dlhé roky poznáme. Posledný zápas odohrá nováčik proti Myjave.

Ilustračný obrázok k článku Futbalistov Tatrana čaká rozlúčka so štadiónom: Úplne posledný duel v Prešove!
Zdroj: Dnes24.sk

Taká túžba vyhrať, aká panuje v Prešove pred posledným zápasom na domácom ihrisku ešte snáď ani nebola. Veď futbalisti Tatrana sa lúčia nielen s jesennou časťou Fortuna ligy pred svojimi fanúšikmi, ale takisto aj s celou históriou tunajšieho štadióna.

Poslednýkrát

Ten má rovnako ako klub 118 rokov a je najstarším klubom na Slovensku. Ako je známe, od jarnej časti už zelenobieli majú presedlať na stánok v Poprade. Výnimka odohrať časť ligy na prešovskom štadióne, ktorý už nespĺňa prvoligové podmienky spadala len na jesennú časť. A tá sa zápasom proti Spartaku Myjava končí. „Na zápase prebehne dobročinná zbierka, ženy a deti do 120 cm majú vstup zdarma. Príďte na posledný domáci zápas na štadióne,“ pozýva vedenie klubu na duel. Tatranu sa však v tejto sezóne nedarí podľa predstáv a platí to aj v prípade zápasov pred vlastnými tribúnami. Prehrali tu už štyri duely, najbolestivejšia prišla proti Senici (0:4).

No naopak, zrodila sa tu aj cenná remíza so Žilinou či výhra s Ružomberkom. Zatiaľ to stačí len na zisk 12 bodov a ani 9 zásahov do sietí súperov nie je žiadna sláva.

Najlepším je Ashiru

Tatran je v tejto sezóne nováčikom a potrebuje bodovať v každom dueli. Naposledy mu to hrubo nevyšlo v Zlatých Moravciach, kde utŕžil trojku. Posledný duel tejto jesene odohrá o týždeň v Podbrezovej, ktorá je prekvapením súťaže. Najlepším hráčom koňarov je s piatimi gólmi Ashiru Olansunkanmi z Nigérie. On a jeho spoluhráči tak majú posledných 90 minút na staručkom štadióne šancu presvedčiť ľudí na to, aby klubu ostali verní aj počas rekonštrukcie domovského stánku a „azyle“ v Poprade.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM