Marcel Mojžiš Futbal

Futbalistov Prešova posilný bulharský útočník Kostadinov

Novou posilou corgoňligového tímu 1. FC Tatran Prešov sa stal 23-ročný bulharský útočník Branimir Kostadinov. V Tatrane bude na polročnom hosťovaní. Okrem neho sú u nás na skúške aj ďalšie mená zo zahraničia...

Tatran vyráža do novej sezóny s posilu z Bulharska, no premýšľa i nad ďalšími hráčmi spoza hraníc. Novým prírastkom v klube sa stal bulharský útočník Branimir Kostadinov. Okrem neho 1. FC skúša aj ďalších päť ukrajinských a srbských hráčov a o ich prípadnom pôsobení sa rozhodne v najbližších dňoch.

[blockquote]Dvad­saťtriročný Branimir Kostadinov odštartoval svoju kariéru v Slavii Sofia, odkiaľ odišiel do mládežníckej akadémie rakúskeho LASK Linz. Ako 16-ročný prestúpil do Heart of Midlothian, kde pôsobil najprv v tíme U19 a neskôr v rezerve škótskeho prvoligistu. Po sezóne 2008/09 sa 180 cm vysoký útočník vrátil do Bulharska a pôsobil v tíme Černomorec Burgas, aby jeho kroky potom viedli na hosťovanie do klubu Černomorec Pomorie. Poslednú sezónu strávil v tíme Botsev Vratsa v bulharskej najvyššej súťaži.[/bloc­kquote] Kostadinov je aj bývalým bulharským mládežníckym reprezentantom. Bol najlepším strelcom 3. kvalifikačnej skupiny ME U17, neskôr aj členom bulharskej reprezentácie U19 na ME 19 v ČR v roku 2008 a hral aj za reprezentačný tím do 21 rokov.

presov24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM