Futbal

Futbalistky Tatrana sa nestratili: Finále na turnaji im ušlo tesne na penalty

Ukázali, že na to majú a finále im ušlo len tesne na penalty. Futbalistky Tatrana Prešov sa na atraktívnom turnaji v Poľsku rozhodne nestratili.

Ilustračný obrázok k článku Futbalistky Tatrana sa nestratili: Finále na turnaji im ušlo tesne na penalty
Zdroj: Mesto Prešov

Futbaliový tím žien 1.FC Tatran Prešov sa presadil v silne obsadenom halovom futbalovom turnaji dievčat U 17 v poľských Krzeszowicach. Finále im ušlo po nešťastnej prehre na pokutové kopy. Turnaj bol kvalitne obsadený šestnástimi tímami zo štyroch krajín – okrem poľských aj zo Slovenska, Česka a Maďarska. Preto ho právom organizátori nazývajú aj turnajom Vyšegrádskej skupiny V4.

A ako si počínali naše dievčatá? V skupine v sobotu postupne porazili maďarský Honved Budapest B 7:0, Spartak Trnava 5:0 a Respekt Myslenice 4:1. Z prvého miesta tak postúpili do ďalších bojov. Zápas o postup do semifinále však prehrali na pokutové kopy s tímom VIX Žilina. V bojoch o 5–8 miesto si najprv poradili s Honvéd Budapešť A 6–1 a v boji o 5–6 miesto v dobrom zápase podľahli tímu Bronowianka Kraków 1–2. Konečné 6. miesto je trošku sklamanie, keďže herne mali na viac.

„Turnaj splnil naše očakávania a hodnotíme ho veľmi kladne,“ doplnil tréner Prešovčaniek Marek Semančík. Ženy 1. FC Tatran Prešov reprezentovali: Kristína Lešková, Laura Žemberyová, Stelka Semanová, Nikola Verčímaková, Kristína Sedláková, Diana Macková, Dominika Smalcová, Lenka Marhevská, Adriana Bačová a Martina Gumanová.

Celkové umiestnenie tímov :

  1. Respekt Myślenice
  2. SKF VIX Zilina
  3. MFK Rużomberok
  4. UKS " Jedynka" Krzeszowice
  5. Bronowianka Kraków
  6. 1.FC Tatran Prešov
  7. Naprzód Sobolów
  8. Honved FC Budapest I
  9. Spartak Trnava
  10. Prądniczanka
  11. 1.FC Olomouc
  12. Victoria Gaj
  13. Orava Team
  14. Honved FC Budapest II
  15. UKS" Jedynka" Krzeszowice I
  16. FK Poprad

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM