Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalisti Tatrana Prešov zamotali dianie na čele tabuľky: Proti Skalici aj nevídaná kuriozita!

Vo vloženom kole II. Doxxbet ligy nastúpili futbalisti Tatrana Prešov na pôde lídra zo Skalice. Vybojovali dobrý bod, čím zdramatizovali situáciu na čele tabuľky. Okrem toho sa ešte pred začiatkom zápasu udiala nevídaná kuriozita. Na tú hráči zelenobielych len tak nezabudnú...

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Tatrana Prešov zamotali dianie na čele tabuľky: Proti Skalici aj nevídaná kuriozita!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na stretnutie tímov z čela tabuľky bola v Skalici zvedavá vyše tisícka divákov.

Tatran hral v dresoch súpera

Tí napokon videli hrať dva tímy v domácich dresoch. Napriek tomu, že Tatran dorazil na ihrisko lídra vo svojej zelenej kombinácii, rozhodcovia pre údajnú podobnosť dresov nariadili, že si hostia budú musieť požičať tie domáce. Ani to ale zverencom Stanislava Vargu napokon nevadilo a s lídrom tabuľky odohrali vyrovnanú partiu.

Mali dokonca aj viac vyložených príležitostí, no na oboch stranách sa ujalo napokon iba jedno zakončenie. Tesne pred prestávkou išli do vedenia domáci futbalisti, keď sa po rohovom kope dostal k zakončeniu vo vnútri šestnástky Hutta a halfvolejom prekonal bezmocného Taliana. Tatran ale ani gól do šatne nezlomil a v 68. minúte sa po Dupkalovom rohovom kope hlavičkou presadil Tubonemi na konečných 1:1.

Podozrenie na zlomenú lícnu kosť

Šance mali pritom aj Katona, či Šafranko, striedajúceho Vodu, ktorý sa snažil zasunúť do odkrytej brány prihrávku D. Leška zase zložil v rozhodujúcej chvíli domáci obranca tak nešťastne, že najmladší člen nášho kádra skončil po štvrťhodine pobytu na ihrisku v nemocnici s podozrením na zlomenú lícnu kosť. Tá sa našťastie nepotvrdila a Filip sa mohol ešte pred odchodom pripojiť k výprave.

Stanislav Varga, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Pred zápasom nás nepríjemne prekvapili problémy s dresmi. My sme mali svoje čisto zelené, súper biele s trochou zeleného. Neviem dôvod, prečo to rozhodcom vadilo. Možno keby sme hrali v svojich dresoch, bolo by to ešte lepšie. Ale aj tak sme predviedli veľmi dobrý výkon. Početnú kulisu fanúšikov súpera sme svojim výkonom umlčali. Hrali sme veľmi dobre, no na konci polčasu sme paradoxne dostali gól. Podarilo sa nám napokon vyrovnať po rohovom kope. Myslím si, že remíza je spravodlivá, hoci v závere stretnutia nás pri tlaku súpera podržal Jožko Talian. Chlapci si zaslúžia obdiv ako pristúpili k tomuto stretnutiu a po vyše sedemhodinovej namáhavej ceste sme odohrali veľmi kvalitný zápas proti kvalitnému súperovi. Takže ja som s výsledkom a výkonom spokojný," povedal pre klubový web Tatrana.

31. kolo: MFK Skalica – 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:0)

  • Góly: 42. Hutta – 68. Tubonemi
  • ŽK: 78. L. Švrček, 90. Šenk – 75. Lipták
  • pred 1125 divákmi
  • rozhodoval Marhefka

1. FC Tatran Prešov: Talian – Petko, P. Jacko, Lipták, Dzurík – D. Leško, D. Jacko (60. Voda, 76. Hruška), Tubonemi, Dupkala (70. Micherda) – Katona – Šafranko

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM