Milan Jusko Futbal

Fragaria: Mladí futbalisti si pred futbalom zatancovali..:)

Mladí športovci ukázali, že to vedia nie len s loptou. Ukázali nám tanečné kreácie, za ktoré by sa nehanbili ani profíci. Medzinárodný turnaj Fragaria Cup 2012, ktorý sa začal 3. júla v Prešove, privítal vyše 4000 mladých futbalistov z celej Európy.

Tento rok to bude už 11. ročník, nad ktorým prevzal záštitu predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

„V súčasnosti máme zaregistrovaných 211 tímov z 19 krajín. Budú tu tímy, ktoré prichádzajú každý rok, ale aj nováčikovia. Po prvý raz privítame v kategórii 12-ročných chlapcov futbalové talenty španielskeho družtva C.F. Villareal,“ uviedol riaditeľ turnaja Artúr Benes.

Dodal, že účasť prisľúbili aj mládežnícke družstvá ďalších európskych klubov zvučných mien ako napríklad Dynamo Kyjev, ADO Den Haag, Bohemians 1905 Praha či chorvátsky NK Osijek. Podľa Benesa obsadenie žiackeho turnaja sľubuje kvalitné zápasy a slušnú úroveň.

„Najviac účastníkov máme v posledných rokoch z Ukrajiny, tento rok to je vyše 50 tímov. Ďalším štátom s početným zastúpením je Rumunsko, ktoré bude reprezentovať 42 družstiev,“ povedal riaditeľ turnaja s tým, že slovenských tímov bude 49.

Najviac zápasov vrátane finálových zápolení sa odohrá na ihriskách v Jazdeckom areáli na Sídlisku III. Futbalovým talentom však budú môcť diváci drukovať aj na ihriskách FC Tatran či v okolitých obciach Ľubotice, Fintice, Haniska, Šarišské Michaľany, ale aj vo Veľkom Šariši a Sabinove.

O hladký priebeh turnaja sa bude starať takmer 200 organizátorov, ktorí pre účastníkov v Jazdeckom areáli opäť pripravili fun zónu, zabezpečili voľné či zľavnené vstupy na kúpalisko či iné športoviská.

Benes pripomenul, že zápasy sa začnú hrať už 3. júla predpoludním, slávnostné otvorenie turnaja je v tento deň naplánované na večer v centre mesta.

„Po 19. hodine všetci účastníci pod národnými vlajkami a v dresoch svojich klubov prejdú pešou zónou a pred Divadlom Jonáša Záborského je pre nich pripravený kultúrny program, ohňostroj a diskotéka,“ doplnil Benes.

Na prešovskom podujatí budú aj tento rok súťažiť žiaci od 8 do 15 rokov, ktorí sa predstavia v ôsmich kategóriách. V dievčenskej kategórii bude o víťazstvo bojovať šesť tímov. Turnaj vyvrcholí 7.júla.

presov24/tasr video: Milan Jusko
Michal Jusko

Fragaria: Mladí futbalisti si pred futbalom zatancovali..:)
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM