Ľubomír Hudačko Rôzne

FOTOREPORTÁŽ z Dňa polície: Zľaňovanie z vrtuľníka, kukláči aj simulovaná nehoda

Pred Tatran handball arenou sa počas dnešného dňa koná Deň polície. A o zaujímavé zážitky je postarané. Prinášame vám priamo z miesta bohatú fotoreportáž.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ z Dňa polície: Zľaňovanie z vrtuľníka, kukláči aj simulovaná nehoda
45
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Mnoho zaujímavých zážitkov pred Tatran handball arenou. Práve tam sa muži zákona totiž rozhodli zorganizovať Deň polície. Ten odštartoval vo štvrtok ráno slávnostným sprievodom mestom. Toho sa zúčastnili policajti rôznych zložiek, mažoretky, Hudba MV SR, policajné kone i autá.

Aj simulovaná nehoda

Sprievod si to vo finiši namieril k Tatran handball aréne, kde na ľudí čaká v priebehu dnešného dňa až do večera ďalší zaujímavý program. Boli sme sa naň pozrieť aj my a veru bolo sa na čo pozerať aj počas našej návštevy.

Návštevníci podujatia mohli napríklad vidieť adrenalínové zlaňovanie z vrtuľníka, či simulovanú dopravnú nehodu, pri ktorej svoju činnosť predviedli záchranné zložky. Pestrý program Dňa polície ponúkol aj bubnovú šou v podaní zoskupenia Campana Batucada. Autogramy ste pre zmenu mohli záskať od známych strieborných olympionikov zo štvorkajaku v podaní Tibora Linku, Erika Vlčeka, Juraja Tarra a Denisa Myšáka, no taktiež od bratrancov Škantárovcov.

Simulovaná nehoda i kukláči v akcii: Aj to ponúkol Deň polície, VIDEO
1
Galéria

No k videniu boli i adrenalínové momenty v podaní Pohotovostného policajného útvaru, alebo ak chcete, kukláčov. V jednej chvíli sa totiž na balkóne hádzanárskej haly v simulovanej ukážke objavil akože páchateľ a zadržiaval rukojemníka.

Kukláči v akcii

Muži zákona nenechali nič na náhodu a vybavili sa obrneným transportérom, vozidlom s plošinou, prišli aj ostreľovači a z vrtuľníka sa na strechu zlaňovali posily. „Páchateľ sa začal vyhrážať odpálením nástražného výbušného systému, ktorý v taške vyhodil na voľné priestranstvo. Privolaný pyrotechnik tašku s trhavinou odpálil a keď veliteľ vydal pokyn na zásah, došlo k streľbe a k spacifikovaniu odzbrojeného páchateľa. Rukojemníkovi sa nič nestalo a akcia dopadla úspešne,“ komentoval simulovanú ukážku hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Deň polície pokračuje dnes v Prešove až do večera. Prinášame vám z neho i bohatú fotoreportáž, nájdete ju v priloženej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Veľká fotogaléria z Dňa polície v Prešove: Aj takéto výjavy ľudia mohli vidieť
45
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM