Ľubomír Hudačko Rôzne

FOTOHÁDANKA: Mikulášska čapica, tielko a v tvári o niekoľko rokov menej. Prešovčania, spoznávate o koho ide?

Jedinečné archívne FOTO zachytáva mladíka v tielku a v mikulášskej čapici na pódiu počas tanca. Dnes je to už muž, ktorého tvár Prešovčanom vôbec nie je neznáma. Spoznávate, o koho ide?

Ilustračný obrázok k článku FOTOHÁDANKA: Mikulášska čapica, tielko a v tvári o niekoľko rokov menej. Prešovčania, spoznávate o koho ide?
Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste si tipli, že ide o hudobníka a herca Filipa Lenártha, trafili ste správne. Skutočne na tomto dnes už takpovediac retro zábere je práve on. Rodený Martinčan pôsobí v Divadle Jonáša Záborského v Prešove a taktiež v prešovskej kapele Free Voices. A archívne zábery, ktoré si môžete pozrieť, sú ešte z čias jeho stužkovej.

Počas svojho pôsobenia v metropole Šariša si nielen svojim šibalským úsmevom, ale aj pôsobivým spevom či prejavom na divadelných doskách získal srdcia mnohých ľudí. Narodil sa v Martine a tvrdí, že ak by hral Martin s Prešovom nejaký športový duel, asi by ešte fandil Martinu. No v Prešove je už takmer 9 rokov, takže sa ako Prešovčan cíti, hoci jedným dychom dodáva, že je v podstate Haniščan. Tam má trvalý pobyt.

Kým sa však predstavil verejnosti, aj on chodil do školy a užil si aj nezabudnuteľnú stužkovú, ktorú v týchto dňoch absolvujú aj mnohí mladí ľudia v našom meste. Ako si na ňu známy umelec spomína, to nám prezradil v rozhovore.

Na ktorej strednej škole ste študovali a kde ste mali stužkovú?

Študoval som na štátnom konzervatóriu v Košiciach. Bolo to od roku 2000 do 2006 a stužkovú som mal v novembri 2003, presný dátum si nepamätám.

Aké spomienky máte na tento veľký deň pre študenta a aké na školu a spolužiakov?

Tých spomienok je brutálne veľa, niektoré sú, ale trochu zahmlené, pretože počas stužkovej slávnosti som prvýkrát konzumoval alkohol aj pred rodičmi. Veľmi som sa tešil. Mali sme skvelý program, kolegovci spolužiaci – klaviristi sa ujali po programe čierneho koncertného krídla a spievalo sa. Bol to jeden z mojich najkrajších večerov. Celé štúdium na konzervatóriu ubehlo ako voda, dostal som aj príležitosti zahrať si v štátnom divadle Košice. Bola to pecka. Žiaľ, mnoho spolužiakov sa mi vytratilo zo života, v reálnom kontakte som asi s piatimi z tridsiatich, ale viem o všetkých všetko. Viva la Facebook.

Na čo teda najradšej spomínate, čo sa týka študentského života?

Kaviarne, kamarátky, internát, divadelné Nitry a zarábanie na ulici s gitarou.

Čo vaše známky? Aké ste ich nosili domov a akým ste boli žiakom?

Och, moje známky boli katastrofálne. Môj pravopis je úplne mimo, čo ma nebaví si jednoducho nezapamätám. Učiť sa mi nechcelo a na intráku sa to asi ani nedá. Skoro ma nepustili k maturite kvôli neospravedlneným hodinám. No bol som lajdák.

Prezradíte, za akého tanečníka sa považujete dnes a akým ste boli počas stužkovej?

Akurát nedávno som sa na jednej zábave roztancoval a keď som tancoval zdalo sa mi, že je to úžasneé. Ale potom som videl video a už si to nemyslím. Celé zle. Ale na stužkovej som bol isto skvelý. Mám základy štandardného tanca, 10 rokov folklór. Chlapci sme boli len klaviristi a traja herci. Klaviristi takmer nikdy netancovali, takže s chalanov som bol najhoršie tretí najlepší.

Chceli by ste sa vrátiť do týchto čias a absolvovať študentský život ešte raz?

Určite, a dokonca by som toho ani veľa nezmenil. Fakt mi bolo bombovo.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako pred rokmi vyzerala stužková herca a speváka Filipa Lenártha

Môže vás zaujímať:

Prvý veľký deň D majú za sebou: Študentov na prešovskej priemyslovke počas imatrikulácie potrápili záludné úlohy! FOTO

Ivan Tásler v rozhovore aj o našom meste: Pochádza odtiaľto množstvo muzikantov, som hrdý, že som Prešovčan!

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

foto: archív Filipa Lenártha

Šibalský úsmev, iskra v oku: Filip Lenárth zabával spolužiakov na stužkovej
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM