Ľubomír Hudačko Rôzne

FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli prešovské námestie v plnej sile

Extrémne teplo, vejáre a voda. Prešovčania skloňujú tieto výrazy vo veľkom. Boli sme sa pozrieť, ako to vyzeralo v centre počas najväčšieho výpeku.

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli prešovské námestie v plnej sile
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Hľadanie tieňa, dopĺňanie tekutín, kropaje potu. Aj Prešov zasiahli horúčavy. A ľudia ich pocítili takpovediac na vlastnej koži. Citeľné to bolo aj v centre mesta okolo obeda.

„Už sa asi nedá popierať, že globálne zmeny klímy nejestvujú. Ja si so sebou vždy nosím vodu a vejár. Pomáha to,“ prezradila nám Viera. „Horúčavy sú extrémne, nie sú zvyčajné. V prvom rade treba dodržiavať pitný režim a ten vejár pomáha. Hlavne v MHD,“ povedala nám pre zmenu Júlia.

Prečítajte si tiež: Po vyše 10 rokoch sa bezpečne okúpeme na Delni: Už napúšťajú hygienicky čistú vodu!

Horúčavy zasahujú mladších aj starších, výnimkou neboli ani Zuzana s Michaelou, ktoré sme zastihli v mestskom parku. „Osviežujeme sa čistou vodou. Teraz sme prišli zo školy, takže vyhľadávame len tieň a čistú vodu. A oveľa lepšie je sedieť pri fontánach,“ hovorili zhodne. Niekto musí pracovať na priamom slnku, iní majú aspoň výhodu tieňa, ako tomu je v prípade barmanov či zmrzlinárov.

Prečítajte si tiež: Sun Park na Trojke prezradil zásadné info: Kedy otvorí brány a koľko zacvakáme?

Tradične v Prešove majú úspech fontány, v hojnom počte je navštevovaná najmä tá na Trojici. Pri Neptúnovej si ľudia našli miesto maximálne na jednej lavičke, ktorá práve bola v tieni. Osvieženie pitnou fontánkou bolo samozrejmosťou. „Musíme sa osviežiť, inak to nejde. Hic je ozaj extrémny, človek sa spotí už po pár krokoch na slnku,“ uviedol Tibor. Dobrou voľbou osvieženia pre mnohých bola aj zmrzlina. „Topí sa veľmi rýchlo, ale mám ju rada. Najlepšia je kinderková,“ povedala Katka.

V centre Prešova cisterna osviežila okolie
1
Galéria
Fotoreportáž: Prešov zasiahli tropické horúčavy
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM