Rôzne

FOTO z protikorupčného pochodu v Prešove: Zavítali naň ľudia všetkých generácií

Na veľký protikorupčný pochod prišlo v pondelok v Prešove viac ako 2000 ľudí. Pozrite si to v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z protikorupčného pochodu v Prešove: Zavítali naň ľudia všetkých generácií
9
Galéria
Zdroj: TASR

Spokojnosť s účasťou potvrdila pre médiá jedna z organizátoriek, študentka Gymnázia sv. Moniky v Prešove Anna Čujová. „Na Facebooku potvrdilo účasť okolo 1100 ľudí, takže my sme veľmi spokojní. S organizáciou nám prišli pomôcť košickí študenti, ktorí pripravili pochod proti korupcii pred týždňom,“ uviedla Čujová.

Heslá nad hlavami

Účastníci prešovského protikorupčného pochodu sa stretli na Námestí mieru, odkiaľ sa dav vydal do centra mesta k hlavnému pódiu na pešej zóne. Na začiatku sprievodu niesli študenti veľký transparent s nápisom Skutok sa deje. Nad hlavami zástupu bolo vidieť heslá Za lepšiu budúcnosť!, Zobuď sa, Slovensko!, Poďte s nami, Chceme právny štát, Hlavu hore.

Z davu sa ozývali heslá za odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara aj za odchod špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Protestujúci žiadali dôkladné vyšetrenie káuz Bašternák a Gorila. Účastníci podujatia sa mohli na viacerých miestach podpísať pod petíciu za požiadavky študentov. Aby sa ňou zaoberala Národná rada SR, potrebujú 100 000 podpisov. Študenti žiadajú zmeny na kľúčových postoch v polícii a na prokuratúre.

Najbližšie aktivity

Študentka Karolína Farská, ktorá stojí na čele organizátorov protikorupčných pochodov na Slovensku, uviedla, že účasť v Prešove je dôkazom toho, že na ich protestné akcie nechodia „deti“, ako to tvrdia politici, lebo zúčastnili sa tu všetky generácie. „Svedčí to o nádeji, že ľudia vidia svetlo na konci tunela a veria, že sa môžu mať lepšie,“ poznamenala. Najbližšie aktivity chcú zamerať na zbieranie podpisov pod petíciu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

OBJEKTÍVOM: Zábery z protikorupčného pochodu v našom meste
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM