Ľubomír Hudačko Rôzne

FOTO: Neobvyklý výjav v Prešove. Po kostole sa šplhali hasiči

Deň hasičov si okrem hlavných protagonistov pripomenuli aj početný dav Prešovčanov. Atrakcie boli predvedené v piatich kategóriách. Nechýbalo ani zlaňovanie z veže konkatedrály Sv.Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Neobvyklý výjav v Prešove. Po kostole sa šplhali hasiči
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Hadice štrajkovali

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Prešove a samotné mesto pozývalo občanov na Deň hasičov. V piatok 10. mája sa na poludnie zišli v centre mesta stovky zvedavcov, aby si na vlastné oči uvedomili náročnosť ich práce. Okrem toho prišiel na rad aj simulovaný požiar civilného auta. Vtedy však nastali aj menšie technické problémy. Kým sa prúd vody dostal na miesto určenia, diváci radšej ustupovali. Našťastie sa situácia hneď na to vyriešila a prítomní boli svedkami aj chvíľami dramatickej situácie.

Ukážky i v netradičných polohách

Hasiči predviedli miestami aj kaskadérske kúsky, keď sa zlaňovali z kostolnej veže. Odvážni muži s hadicami si získali fanúšikov aj počas statickej ukážky hasičskej techniky, pri zásahu dopravnej nehody či hasení horľavých kvapalín. Evakuácia a záchrana osôb z výšok či predvedené činnosti dobrovoľných hasičských zborov taktiež prispeli k zážitku nielen tých najmenších: „Niečo podobné som ešte nevidela, je to skutočne obdivuhodná práca. Kiežby ale mali počas roka čo najmenej práce,“ zaželala si účastníčka predstavenia Petra.

Sálajúce teplo nenechalo chladnými ani tvrdých chlapov: „Rešpekt pred nimi. Nevedel by som si predstaviť, robiť takúto prácu. Našťastie máme šikovných ľudí v tomto obore a o majetky sa nemusíme báť,“ zasmial sa prizerajúci sa Juraj. Aj keď je statnej postavy, podľa svojich slov by si netrúfal nasadiť helmu a ísť do boja. O rok však už možno predvedú podobné kúsky aj nasledovníci, ktorí boli prítomní v dave.

Deň Hasičov
15
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM