Ľubomír Hudačko Rôzne

FOTO: Na Sídlisku III padla alej stromov. Radnica o tom, čo ju viedlo k výrubu

Všimli ste si to aj vy? Na konci Sídliska III došlo k výrubu viacerých stromov. Čo k takému kroku radnicu viedlo?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Sídlisku III padla alej stromov. Radnica o tom, čo ju viedlo k výrubu
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

V ostatnom čase púta pozornosť Prešovčanov priestor na konečnej Sídliska III. Plánuje sa tam vybudovať cyklochodník a mesto vopred uviedlo, že súčasne sa tam urobí aj redukcia starých a poškodených stromov. Viacerí ľudia si v týchto dňoch všimli, že v danej lokalite skutočne pod motorovými pílami padlo viacero stromov.

„Pôvodná alej stromov sa vzhľadom na ich vek, mieru poškodenia a chorobný stav v zmysle zákona odstránila, pričom mesto v rámci náhradnej výsadby vysadí v tejto lokalite 38 kusov listnatých drevín s obvodom kmeňa 14 – 16 cm tradičných druhov,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

V rozhodnutí o vydaní súhlasu na výrub, ktorý je adresovaný prešovskej radnici, sú navyše pomenované ďalšie zistené skutočnosti.

„Posudzované stromy druhu topoľ čierny mali zhoršený zdravotný stav. U mnohých stromov bol spozorovaný výskyt dutín na kmeni a kostrových konároch, v ktorých prebiehajú hnilobné procesy. V korunách stromov bol spozorovaný výskyt imela bieleho. Koruny stromov presychali a nachádzali sa v nich odumreté a polámané konáre. U mnohých stromov sa následkom zanedbania výchovného rezu vytvorilo tlakové vetvenie,“ znie v rozhodnutí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

ZÁBERY Z MIESTA: Na Sídlisku III v Prešove došlo k výrubu stromov
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM