Rôzne

FOTO z víkendovej Domaše: Okolie vodnej nádrže brázdili stovky priaznivcov cyklistiky

Stovky priaznivcov cyklistiky brázdili počas uplynulého víkendu okolie Domaše. Konalo sa tam tradičné cyklistické podujatie s medzinárodnou účasťou. 8. ročník "tour" priniesol na obľúbené letovisko niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z víkendovej Domaše: Okolie vodnej nádrže brázdili stovky priaznivcov cyklistiky
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie odštartovalo na hrádzi vodnej nádrže a vyše 35-kilometrovú trať vytýčili organizátori po inej trase ako vlani. S ohľadom na bezpečnosť účastníkov sa vyhli v tomto roku ceste I. triedy. V súčasnosti po nej prechádza väčší počet kamiónov, čo je dôsledkom opravy tranzitného úseku v smere na Poľsko.

Nová trasa kombinovala lesné a asfaltové cesty. Z hrádze nádrže sa smerovalo na Detrík, následne na neďaleký hrebeň. Po zostupe do obce Bžany prechádzala Valkovom, Tíšavou, Trepcom a Dobrou.

Vlani sa na Okolo Domaše zúčastnilo takmer 1600 cyklistov, vďaka čomu sa podujatie zapísalo do Knihy slovenských rekordov. Tento rok to bol mierny pokles, približne 1300 až 1400 cyklistov. Nadšenci cyklistiky prišli na Domašu zo Slovenska, ale aj z Poľska, Ukrajiny či Českej republiky.

Súčasťou sobotňajšieho programu bola aj súťaž pre najmladších účastníkov – Detská tour Petra Sagana. Športovú časť podujatia vystriedalo v sobotu podvečer losovanie tomboly a následný kultúrny program. Jeho hlavnou hviezdou bola hudobná skupina Frequency. Akcia pokračovala nedeľným bežeckým pretekom na 10-kilometrovej trase.

8. ročník "tour" Okolo Domaše na FOTKÁCH
15
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM