Kultúra

Folklórny súbor Hermanovčan oslavuje okrúhle jubileum: Na dedine usporiadajú slávnosť

Ak máte blízko k folklóru a dobrej zábave, nemali by ste si nechať ujsť veľkú oslavu. Folklórny súbor Hermanovčan totiž oslavuje už 50. výročie.

Ilustračný obrázok k článku Folklórny súbor Hermanovčan oslavuje okrúhle jubileum: Na dedine usporiadajú slávnosť
Zdroj: FS Hermanovčan

V Hermanovciach sa blížia pekné oslavy. Tamojší folklórny súbor Hermanovčan si totiž pripomína už 50. výročie od svojho vzniku. Slávnosť pri tejto príležitosti je v uvedenej dedine na programe v sobotu 15. júla na futbalovom ihrisku.

Prvá časť programu, nazvaná Naši priatelia začína o 15.00 a vystúpi v nej 13 súborov z okresov Prešov a Sabinov – Hermanček, Pastierska Muzička, rodáci z Hermanoviec, Jazero z Rožkovian, Folklórna skupina Jožka príhodu z Petrovian a ďalšie i profesionálni tanečníci z Poddukelského ľudového umeleckého kolektívu – Tancori.

V druhej časti, ktorá začína o 18.00 hod., sa predstaví folklórny súbor Skorušina z obce Liesek na Orave, speváci Mária Mačošková a Ľubomír Šimčík a premiérovým programom folklórny súbor Hermanovčan.

Od 20.00 bude potom podujatie pokračovať ľudovou zábavou. Pripravené sú atrakcie, občerstvenie a ďalšie zaujímavosti, ktorými sa toto výročie hermanovských folkloristov pripomenie. Podujatie sa uskutoční za každého počasia, preto sú prichystané aj prístrešky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM