Tlačové správy

Finančná olympiáda preverí vedomosti stredoškolákov. Prešli by ste testami aj vy?

Bežný finančný slovník, základné ekonomické pojmy, orientácia v poistných a bankových službách ale aj prehľad v investovaní, na ktoré sa zameriava Finančná olympiáda, ktorú už šiesty rok organizuje pre stredné školy a stredoškolákov Nadácia PARTNERS. Prvé kolo olympiády končí v januári 2018.

Ilustračný obrázok k článku Finančná olympiáda preverí vedomosti stredoškolákov. Prešli by ste testami aj vy?
Zdroj: TASR

Viac ako 300 stredných škôl a 5 000 študentov sa každoročne zapája do vedomostnej súťaže Finančná olympiáda, ktorá preveruje základnú finančnú gramotnosť mladých ľudí. „Slovensko patrí ku krajinám s nízkym finančným vzdelaním a prieskumy jednoznačne hovoria, že najrizikovejším skupinami u nás sú mladí ľudia a dôchodcovia. Chceme preto aj takouto formou mladým stredoškolákom ukázať a vysvetliť, že vyznať sa vo financiách a v hospodárení je dôležité pre ich každodenný súkromný a pracovný život,“ hovorí Juraj Juras, správca Nadácie PARTNERS a dodáva: „Sme radi, že stredné školy finančné vzdelávanie stále viac presadzujú a našu finančnú vedomostnú súťaž pedagógovia vnímajú ako praktické doplnenie výučby na školách.“

Finančná olympiáda zapája do súťaženia individuálne študentov všetkých stredných škôl na Slovensku, ktorí súťažia nielen o atraktívne ceny pre seba, ale aj o finančnú odmenu pre svoju školu.

Súťaž začína v novembri 2017 a končí finálovým kolom v apríli 2018. Súťaž je rozdelená do troch kôl a náročnosť otázok i úloh sa v každom kole zvyšuje. I. otvorené kolo súťaže sa začína 20. novembra 2017 a hoci je súťaž určená predovšetkým študentom stredných škôl, svoje vedomosti si v prvom otvorenom kole môže otestovať úplne každý – online test bude dostupný na webe súťaže. Do druhého kola postupuje 500 najlepších študentov z prvého kola náročnejším online testovaním. Vo finálnom kole koncom apríla 2018 sa stretne 20 najlepších z druhého kola, ktorí budú v sídle nadácie prezentovať riešenia zložitejších finančných otázok. O trojici víťazov, ktorí získajú hodnotné ceny pre seba a svoju školu, rozhodne porota zostavená z predstaviteľov Nadácie PARTNERS a finančných odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami.

Skúste si otestovať svoje finančné vedomosti v nezáväznom prvom kole na tomto linku

Dôležité termíny FINANČNEJ OLYMPIÁDY pre ročník 2017/2018

I. kolo – online test: 20. 11. 2017 od 12:00 hod. – 22. 1. 2018 do 23:59 hod.
II. kolo – online test: 15. 2. 2018 od 0:00 hod – 24. 3. 2018 do 23:59 hod.
III. kolo – písomný test: koniec apríla 2018

Víťazné ceny v súťaži Finančná olympiáda

1. miesto: MacBook pre študenta a 2 000 eur pre školu
2. miesto: iPad Mini pre študenta a 1 000 eur pre školu
3. miesto: iPod pre študenta a 500 eur pre školu

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: 1st CLASS AGENCY
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM