Ľubomír Hudačko Kultúra

Filmová noc na Šarišskom Hrade opäť láka: Ponúkne doteraz svoj najväčší program!

Obľúbená Filmová noc na Šarišskom hrade sľubuje najväčší program v porovnaní s predošlými štyrmi ročníkmi. Organizátori posilnili hudobnú zložku a do filmovej časti pozvali nových, zaujímavých hostí. Aktuálna noc bude mať podtitul Umenie z ulice a prinesie dávku kvalitnej kultúry, veď čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Filmová noc na Šarišskom Hrade opäť láka: Ponúkne doteraz svoj najväčší program!
Zdroj: Dnes24.sk

Vystúpi tu Úzka Krajina, N3O Akustika a pozrieť si budete môcť snímku Hrana – 4 filmy o Marekovi Brezovskom. Okrem toho, podujatie prinesie nielen open mic Eda Klenu, ale aj stand up comedy v podaní 3T, čiže troch tvorivých tvorov.

Programovo bude nosná sobota

„Keď som bol vo francúzskom Avignone, konal sa tam divadelný festival. Večer sa predstavenia presunuli do ulíc a to ma inšpirovalo k téme tohto ročníka. Robíme všetko preto, aby Filmová noc rástla každým rokom a zvyšujúci sa počet divákov nám každým rokom dáva chuť a potrebnú energiu. Mnohí dokonca pri odchode zdravia a ďakujú našim dobrovoľníkom s tým, že sa tu dobre cítili,“ reflektuje organizártor podujatia Peter Vlkovič.

Filmová časť bude tento rok zahŕňať takzvané Ozveny festivalov, na ktorých predstavia organizátori svoje festivaly krátkych filmov, ktoré sa na Slovensku konajú a divákom pustia výber toho najllepšieho. Programovo bude nosná sobota. Na svoje si počas celého dňa prídu ratolesti.

Festival už v závere júla

Pre deti od 5 rokov je pripravený kurz filmovej animácie s názvom Animáčik, výtvarnícky workshop, filmové rozprávky a divadielko Babadlo z Prešova. Pre starších pribudne literárne pódium s čítačkami, rozhovormi s autormi a módna prehliadka. Vrcholom sprievodného programu bude stand up comedy 3T v podaní trojice Juraja „Šoka“ Tabačeka, Lukáša „Pucha“ Púchovského a Stana „Stanleyho“ Staška.

Po hlavnom programe bude nasledovať premietanie krátkych filmov až do svitania. Okrem bohatého programu si návštevníci budú môcť jediný krát v roku vychutnať aj neodmysliteľné stanovanie na Šarišskom hrade. Túto môžnosť využívajú hlavne mladí návštevníci, festival je na programe 31. júla až 2. augusta.

Redakcii informácie poskytol PR manažér Filmovej noci Edo Kopček

Čítajte tiež:

Blíži sa finále Miss Domaša 2015: V ktorej oblasti sa bude konať a aký atraktívny program nás čaká?

Veľký letný prehľad z prešovského kúpaliska: Koľko tento rok na Plaza Beach stoja obľúbené dobroty?

foto: smARTin

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM