Kultúra

Festival Českej hudby na prešovskom amfiteátri zadarmo: Vystúpia Alkehol či Buty

Prešovským amfiteátrom sa bude niesť česká muzika. Podujatie, ktoré bude zadarmo, totiž vyplnia interpreti ako Jan Kryl, Buty či Alkehol.

Ilustračný obrázok k článku Festival Českej hudby na prešovskom amfiteátri zadarmo: Vystúpia Alkehol či Buty
Zdroj: Dnes24.sk

Už dnes, v stredu 7. júna sa v rámci osláv 770. výročia prvej písomnej zmienky o meste Prešov predstavia DC Radio, Zakázaný Ovoce a Alkehol. Štvrtok bude patriť Wandererovým Segrám, Janovi Krylovi a Buty. Festival Českej hudby sa uskutoční na prešovskom amfiteátri.

Alkehol či Jan Kryl

Alkehol vznikol pred 25 rokmi. Pôvodne chceli spraviť iba niekoľko skladieb pre svoje pobavenie, no nakoniec sa z kapely na jedno použitie stal plnohodnotný životný štýl. Piesne o pive, kocovine a nekonečných flámoch bavia fanúšikov skupiny aj dnes. V stredu večer nebudú určite chýbať hity Hospodo nalejvej, Buráky, Travička zelená, Pivo dělá hezká těla, Na Slamíku a ďalšie.

Štvrtkový program sa ponesie v odlišných žánrových vodách. Básnik a pesničkár Jan Kryl vystúpi s vlastnými pesničkami, ktoré na svojich koncertoch pravidelne dopĺňa niekoľkými skladbami svojho brata Karla. Tridsať rokov je na scéne skupina Buty, ktorá sa do Prešova vráti po niekoľko ročnej pauze. Nebude to len o osvedčených hitoch, ale príde aj na niekoľko noviniek.

V programe nájdete aj jedného slovenského zástupcu, dievčenskú skupinu Wandererove Segry. Sesterská časť skupiny, sestry Klotkové majú české korene z otcovej strany. Robia folk-rockovú muziku s českými textami a minulý mesiac predstavili svoj nový singel Slunečnice.

Program

Festival Českej hudby sa uskutoční v stredu 7.6. a štvrtok 8.6. v prešovskom Amfiteátri. Program začína vždy o 18:00 hodine a vstup je pre všetkých zdarma.

Streda 7.6.2017

  • 18:00 DC Radio
  • 19:15 Zakázaný Ovoce
  • 20:30 Alkehol

Štvrtok 8.6.2017

  • 18:00 Wandererove Segry
  • 19:15 Jan Kryl
  • 20:30 Buty

redakciu informoval PR manažér Edo Kopček

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: archív

Buty - František
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM